clear

zoeken

search

Er is geen plek zoals hier: over de liefde voor het boekenvak

21 februari 2012

Soms leiden al die discussies over de toekomst van het boek (en die van andere media) er toe dat je de behoefte voelt om stelling te nemen. Ik heb dat in ieder geval wel. In gezelschap van bibliofielen wijs ik vaak op de mooie kanten van technologie, in gezelschap van technofielen juist op de romantiek van het boek. Waarom ik dat doe weet ik niet precies. Het zal wel te maken hebben met de wens te kunnen kiezen voor ‘het beste van twee werelden’.

Mijn behoefte om stelling te nemen verdwijnt echter als ik geconfronteerd word met échte liefde voor een medium (of voor een vakgebied). Dan maken de schijnbare tegenstellingen opeens niet meer uit. Marcia Smeding attendeerde me zojuist op het bovenstaande filmpje ‘There’s No Place Like Here: Brazenhead Books’. Aan het woord komt de eigenaar van een boekenwinkel in New York. Zijn woorden ontroeren. Hij vecht niet. Hij heeft lief. Zijn verhaal doet me denken aan de liefde voor het vak van mijn oude collega Ronald: schitterend!

Het achtergrondverhaal is te vinden op het weblog van Etsy.

@

Reageer