clear

zoeken

search

De websites die ik wél intensief gebruik

07 februari 2012

Hoeveel websites en toepassingen ik de afgelopen jaren heb verkend durf ik niet eens te schatten. Het zijn er veel. Dat heeft geleid tot een oerwoud aan accounts die ik zelden tot nooit meer gebruik, omdat een mens nu eenmaal moet kiezen. Met verkennen ben je nooit klaar, als webwerker, en het blijft ook leuk om daar verslag van te doen, maar samenvatten welke websites of webdiensten je nog wél intensief (dagelijks of wekelijks) gebruikt is interessanter. Ik stel vast dat de kern van mijn internetgebruik op dit moment is terug te brengen tot het onderstaande rijtje. Als ik zaken die bij elkaar horen samenvoeg is het eigenlijk best te overzien.

Google
Ik probeerde veel producten uit de catalogus van Google uit. Een deel daarvan gebruik ik al jaren dagelijks. Ik beheer vijf accounts bij Gmail, drie weblogs bij Blogger (waaronder uiteraard Mijns Inziens), gebruik de agenda en Google Docs en beheer vier pagina’s op Google Plus. Daarnaast maak ik intensief gebruik van vrijwel alle zoekdiensten, ook van de gepersonaliseerde en custom search, maar ook van Google Books en Google Scholar. Chrome is de browser van mijn keuze. Google Reader levert me dagelijks alle attenderingen en het nieuws dat me interesseert

Facebook
Drie jaar geleden deed ik een poging deze ommuurde tuin te verlaten maar ik keerde er toch weer terug. Naast mijn persoonlijke account beheer ik er vier pagina’s. Dat wordt steeds interessanter eigenlijk.

Ning
Ning gebruik ik sinds 2007. Het aantal lidmaatschappen heb ik vorig jaar drastisch teruggebracht en inmiddels beheer ik er nog maar één website: Bibliotheek 2.0.

Twitter
Minder interessant dan voorheen maar nog steeds informatief, gezellig en snel. Ik verspreid mijn bijdragen over verschillende accounts, die min of meer vertegenwoordigen wat ik op verschillende plekken doe. Ik beheer de accounts hoofdzakelijk met Tweetdeck en Twitter voor iPhone. Zo nu en dan probeer ik een andere client of app uit.

Mediawiki
Het platform waar Middelburg Dronk op draait. Het systeem heeft zo z’n beperkingen maar ik ben er toch verknocht aan geraakt.

WordPress
Ik heb nog een passieve account bij de .com-variant. Die gebruik ik alleen voor testjes, zo nu en dan. Een geïnstalleerde .org-versie beheer ik, zij het vrij passief, voor Wiki loves bieb.

Tumblr
Mijn account bij Tumblr gebruik ik regelmatig maar wel in een passieve vorm. Ik volg er een paar interessante fotoblogs. Ik waardeer het platform vooral omdat het snel en mooi is.

Apps op de iPhone
Dat is een verhaal apart. Ik verken aan de lopende band nieuwe apps maar slechts een handje vol gebruik ik intensief. Mail, agenda, notities, Feedly, en communicatie-apps.

@

Afbeelding boek: Laughing Squid

4 Reacties

 1. Veerle Tesse schreef:

  in tijdens van vluchtige hypes en sites heb ik toch al een paar jaar 1 constante : ik blijf netvibes gebruiken als 'organiser', alhowel ook dit zal keren.. vb. mobiel gebruik ik dit niet maar kies ik voor afzonderlijke apps

 2. Veerle Tesse toch nog ja? Het was jaren mijn favoriet, maar heb er sinds de switch nooit meer naar omgekeken. Las gisteren overigens dat Netvibes nu verkocht is aan groter bedrijf. Misschien heeft dat ook nog wel gevolgen…

 3. Veerle Tesse schreef:

   
  Idd overname zou wel gevolgen kunnen hebben, maar mss ook nieuwe mogelijkheden ?
  Uitspraak over samenwerking met Dassault door Freddy Mini , CEO Netvibes : "Combined with Dassault Systèmes’ 3D Experience platform, we will provide customers with real-time information critical to their innovation process. The time between consumer reaction and business action is the key to providing the best experience possible."
  PS : Voorlopig is het nog allemaal gratis en werkt alles cf ik 't wil, maar heb wel al back up voorzien .. just in case …

 4. Veerle Tesse je weet inderdaad maar nooit hoe het uitpakt. Soms wordt er verkocht om nog op tijd te kunnen verzilveren, soms omdat een product daardoor beter en populairder wordt. De enige reden waarom ik overstapte naar de combi Reader/Feedly is dat Netvibes op de laptop te traag werd en mobiel niet deed wat ik graag wilde. Voor de rest was ik altijd dol op het overzichtelijke, van die site. Doet me toch deugd dat het nog steeds gebruikt wordt. Gun Netvibes al het beste.

Reageer