clear

zoeken

search

De Hangoutsessies: interviews over aandacht en informatiegedrag

15 februari 2012

Omdat Google Hangouts te leuk is om niet te gebruiken én omdat ik graag van mensen zou horen hoe zij omgaan met de enorme hoeveelheid aan (digitale) informatie, heb ik het plan opgevat om wekelijks mensen drie vragen over dit onderwerp voor te leggen via de webcam en de antwoorden te verwerken in een serie blogposts.

Omdat ik nog niet weet of hier voldoende animo voor is gooi ik bij dezen eerst maar eens een balletje op. Als jij het leuk vindt om hier kort iets over te vertellen (veel langer dan 10 minuten zal het gesprek niet duren) wil ik je vragen mij een mailtje te sturen. Als er genoeg kandidaten zijn, laten we zeggen 12, ga ik hier verder mee aan de slag. Je hoeft geen bibliothecaris of archivaris te zijn om mee te doen, iedereen is welkom!

@

Foto

8 Reacties

 1. Jouke schreef:

  Ik ga toch niet mailen via MSOutlook? :-).
  Als je er niet voor terugschrikt: doe maar hoor.

 2. Haha, zou je eigenlijk moeten kunnen koppelen aan Gmail ofzo. Maar bedankt! Je staat genoteerd 🙂

 3. J. Geraets schreef:

  Je meent 't niet Jouke dat je dat niet anders hebt ingesteld ?? Lees bijvoorbeeld: Een andere standaard-e-mailclient voor Internet Explorer instellen 😉 of bijvoorbeeld 'Firefox – Gmail als standaard mailprogramma instellen'.

 4. handig Joost! Had ik me ook nog nooit in verdiept. Er is ook een extensie voor Chrome. Nice! 
  //chrome.google.com/webstore/detail/pgphcomnlaojlmmcjmiddhdapjpbgeoc?hl=nl

 5. Wilma van den Brink schreef:

  Haha… ik communiceer nog het liefst via tekst 😉 

  Maarre… het lijkt een beetje alsof "informatie overload" iets is dat ontstaan is tegelijkertijd met de opkomst van sociale media of misschien wel met de opkomst van internet. Ik ben echter net begonnen met het lezen van het boek: Too much to know van Ann Blair waarin ze aangeeft dat het altijd al een probleem is geweest waar mensen mee worstelen. Meer info, zie: //yalepress.yale.edu/book.asp?isbn=9780300112511

 6. Wilma van den Brink Tekst schopt kont! 🙂

  Tsja, daar zeg je zo wat. Als ik vroeger door de ZB liep en besefte dat er bijna een miljoen banden in huis waren dacht ik ook altijd 'wat is het verschil met het web nu eigenlijk'? Er is weliswaar nog meer informatie bij gekomen, maar je kunt er nu ook sneller bij, naar verwijzen, enz. Maar problematisch blijft het. De titel van Blair lijkt veel op die van het nieuwe boek van Weinberger, Too Big to Know. Als ik me niet vergis las ik in een recensie ook nog eens een soortgelijke conclusie. Zou David inspiratie bij Ann hebben opgedaan? //techcrunch.com/2012/01/05/keen-on-david-weinberger-too-big-to-know-tctv/

 7. Wilma van den Brink schreef:

  Mooie tip. Dank! Ik heb het idee dat Ann meer de continuïteit benadrukt door de tijd en David het ziet als een proces van verandering. Tenminste dat vermoed ik. Ik moet ze allebei eerst lezen natuurlijk om het zeker te weten 🙂  

 8. Als het ervan komt zie ik uit naar je besprekingen Wilma. Boeken schieten hier er nogal bij in. Alleen wat dat betreft al is het wel weer eens tijd voor vakantie…

Reageer