clear

zoeken

search

Vorderingen verkopen: is dat verstandig?

16 januari 2012

Als je online informatie consumeert moet je altijd op je hoede zijn. Dat geldt niet in de laatste plaats voor informatie van Telegraaf. Misschien ben ik zelf echter wel te achterdochtig soms.

Neem nu het artikel Zzp’ers extra in de knel. Dat bevat interessant nieuws maar roept bij mij vragen op omdat een vertegenwoordiger van de website verkoopjevordering.nl aan het woord wordt gelaten. Ik zie niet meteen een reden om te twijfelen aan de expertise van die man, maar van zijn bedrijf en bijbehorende website had ik nog nooit gehoord en een korte verkenning leert mij dat deze firma garen spint bij de geschetste ontwikkelingen. Maar moet je het artikel daarom ook beschouwen als een verkapte vorm van reclame? Ik vind het lastig om dat vast te stellen.

Als je een beetje googlet zie je wel dat het bedrijf zichzelf goed heeft gepositioneerd in zoekmachines en er regelmatig in is geslaagd om persberichten door media te laten gebruiken als nieuws. Boven een artikeltje van ANP zie je bijvoorbeeld in bijna onleesbare letters “Dit is een origineel bericht van Verkoopjevordering.nl” staan. Je vindt ook ogenschijnlijk neutralere artikelen maar geen enkel bericht dat ik las vertelt iets over de werkwijze van verkoopjevordering.nl. Van het betaalde krantenarchief van LexisNexis word ik ook niet veel wijzer.

Ik heb nu geen tijd om dieper te graven maar ik wil er later toch nog eens op terugkomen. Mijn vraag is of er mensen zijn die ervaring hebben met dit bedrijf. Het is gelukkig niet zo dat ik zelf overweeg zo’n bedrijf in de arm te nemen, maar ik ben wel gewoon nieuwsgierig naar de kansen en mogelijkheden van deze handel. Floreert die echt? Is het een goed alternatief voor de desperate schuldeiser?

@

4 Reacties

  1. J Bakker schreef:

    ik vraag me ook wel af of de privacy van schuldenaren niet geschonden wordt als hele gedetailleerde info + vonnissen geupload moeten worden naar dat bedrijf?

  2. Het is een miljoenen handel, bedrijven als Intrum Justitia  kopen vorderingen met 100.000de tegelijker op van bedrijven zo als Oxio of zo.

  3. @c8474d87189df3b8df836d731d042647 Daar had ik nog niet eens bij stilgestaan. Zou ergens ook wel gek zijn, tenzij ze in de openbaarheid belanden uiteraard. 

  4. M.A.D. Bello (Mike) Ik had er geen flauw idee van. Er zijn soms van die nieuwsberichten die je wel voorbij ziet komen, maar die simpelweg niet tot je doordringen.Wed dat mijn oog er volgende keer wel bij blijft hangen. Blijkt het inderdaad te zijn doorgedrongen tot de haarvaten van de economie 🙂 Thanks.

Reageer