clear

zoeken

search

Sociale netwerken als banken en verzekeringsmaatschappijen

05 januari 2012

Het artikel Gartner: Next, Social Networks Will Sell Insurance, Become Banks meldt dat analisten van Gartner (inderdaad, die van de welbekende hypecycli) voorzien dat sociale netwerken zich nog voor 2015 zullen gaan storten op de markt van het bank- en verzekeringswezen.

Mijn eerste gedachte was: “Nah, dat lijkt me niet waarschijnlijk”, maar na het artikel wat aandachtiger gelezen te hebben, na een blik op de online activiteiten van mijn eigen bank te hebben geworpen, na het bekijken van Twitpay en nadat ik mezelf de vraag heb gesteld of ik Facebook of Twitter zelf minder zou vertrouwen dan een Nederlandse bank besluit ik dat deze voorspelling helemaal zo gek nog niet is.

Als Twitter en Facebook hetzelfde beveiligingsniveau kunnen garanderen als PayPal en iDeal kan het opeens hard gaan. Heel hard zelfs.

@

2 Reacties

  1. Ingmar Koch schreef:

    Ik las gisteravond toevallig dit interview met Rop Gongrijp:
    "Twitter kocht Whisper Systems die in beveiliging veel doet, zoals een veilige telefoon maken. Waarom? Brengt Twitter cryptologie naar de massa's om mensen te beschermen tegen regimes?"
    Het hele interview is een beetje wisselvallig, maar er staan wel interessante dingen in.

  2. Ingmar Koch Dank je Ingmar!

Reageer