clear

zoeken

search

Mijn 2011: september

02 januari 2012

If you are not willing to risk the unusual, you will have to settle for the ordinary. 
– Jim Rohn-
In april 2010 nam ik afscheid van mijn vaste baan. Pas in de loop van 2011 durfde ik mezelf te gaan beschouwen als een ‘volwaardige’ kleine zelfstandige. Voor die tijd ervoer ik ‘de wending’ denk ik vooral als experiment. Ik durfde nergens op te rekenen en zou wel zien waar het schip zou gaan stranden. Dat laatste geldt nog steeds maar het verschil met vorig jaar is dat ik nu een beter inschatting kan maken van de kansen. Die zijn er genoeg, ondanks ‘de crisis’. Vaynerchuk heeft gelijk als hij zegt dat er dankzij de mogelijkheden van het web eigenlijk geen reden meer is om dingen te doen die je haat. Dat hij daarbij vergeet te zeggen dat je soms wel een paar jaar geduld moet hebben voordat je inzet wordt beloond neem ik maar even voor lief.
In september maakte ik een paar afspraken over nieuwe opdrachten. Op de pagina ‘Over Edwin‘ vind je het overzicht van de dingen die ik doe en deed. De meeste opdrachten die ik mocht uitvoeren zijn me goed bevallen, al moet ik toegeven dat de keerzijde van de medaille soms wel enige onrust veroorzaakt. Er is eigenlijk geen enkele opdrachtgever waar ik structurele afspraken mee heb gemaakt voor de langere termijn. Dat maakt het nemen van beslissingen er niet gemakkelijker op. In december kwamen er bijvoorbeeld weer twee potentiële opdrachtgevers in beeld, maar ik kan nog steeds niet goed inschatten of dat valt te combineren met andere werkzaamheden. Je zou kunnen zeggen dat dat een luxe positie is. Dat  is het ook, maar het komt er wel op neer dat ik mogelijk op paarden wed die straks niet meer meelopen. Het is verduiveld lastig om daar een goede inschatting van te maken.
Er is echter geen enkele reden om te mopperen. Dat doe ik dan ook niet. Gisteren vertelde ik nog trots aan een makker hoe cool ik het vind dat ik nog steeds de ruimte heb om niet op verzoeken in te gaan, om hoofdzakelijk digitaal te werken, om überhaupt te kunnen kiezen. Dat is me veel waard. Daar ben ik dankbaar voor. En dat is ook meteen de reden waarom ik verder hoop te kunnen gaan op de ingeslagen weg. Dat ik vooral ook veel tijd kan blijven besteden aan dingen die ik echt interessant vind. Ik heb geleerd dat die dingen op termijn het meeste opleveren, ook al heeft die opbrengst lang niet altijd te maken met inkomsten. Indirect, en op de langere termijn is dat namelijk wel het geval.
@
Afbeelding: Noise to Signal

Reageer