clear

zoeken

search

Mijn 2011: oktober

02 januari 2012

Als ik kijk naar de postings van oktober blijft mijn blik rusten op een bijdrage over Middelburg Dronk. Dat project komt sommige mensen misschien de neus uit inmiddels, maar het kan gewoon niet ontbreken in een terugblik op 2011, juist omdat ik aan dit project het meeste plezier beleefde en er tegelijkertijd het meest van leerde.

Eigenlijk zou ik nog meer tijd aan deze uit de hand gelopen hobby willen besteden. Soms zou ik zelfs wel willen dat het mijn werk was. Dat gegeven zegt eigenlijk al genoeg. Het is misschien ook wel de reden dat ik meer en meer de behoefte krijg om wat meer te focussen. Er zijn talloze online netwerken. De meeste zijn grensoverschrijdend en van een enorme omvang. Ook daar beleef ik veel plezier aan. Maar toch is het kleinschalige en nabije leuker om de een of andere reden.

Hoe ik mijn focus ga verleggen weet ik nog niet precies, maar verleggen zal ik, in 2012. Bij het opmaken van de eerste balans concludeer ik in ieder geval dat ik er voorlopig nog niet over pieker om de brui te geven aan bloggen, twitteren of Middelburg Dronk. Daar zijn die activiteiten te leuk en te waardevol voor. Iedereen ervaart dat anders (zoals ik vandaag ook las bij Jeroen Mirck) maar het gaat er denk ik vooral om dat dingen je minstens net zoveel energie opleveren als dat ze je kosten. Ik wil dat graag het uitgangspunt laten zijn hoe dan ook. Zolang daar sprake van is hoef ik mijn hoofd ook niet te breken over hogere doelen. Dan ben ik gewoon leuk bezig. Van de straat. Whatever.

@

2 Reacties

  1. Ruud Jobse schreef:

    Misschien een 'Middelburg drinkt' variant zodat de horeca je kan financieren en stappers een centrale plek hebben?

  2. Ha Ruud, over de variant hebben we al regelmatig gesproken. Toch zou ik het dan liever combineren met de bestaande site, als is het dan nog wat lastiger om dat goed gestalte te geven. Verschillende sites vergen ook weer verschillend onderhoud…

Reageer