clear

zoeken

search

Klassiekers deel 182: Troy

20 januari 2012

Ik moet haar gezien hebben op Rock Torhout, in 1990, maar de waarheid is dat ik van de muziek op dat festival niet zo gek veel heb meegekregen. Alleen Kravitz en Midnight Oil staan me nog bij. Dat is een droeve constatering, als ik nu de line-up bekijk, maar hee: ik was die dag met andere dingen bezig. Ik woonde net op mezelf en was in mijn nopjes. En Sinead O’Connor kende ik nog helemaal niet.

Maar nog datzelfde jaar deed een vriendin me de cd The Lion and the Cobra kado. Ze had gehoord dat ik soms zat mee te gillen met de debuutplaat van Melissa Etheridge en ze vond dat dat beter kon. Ze had gelijk. The Lion and the Cobra kwam met stip binnen in mijn hitparade van die tijd (De Boegies, iemand?) en knalde meedogenloos binnen in mijn zoekende ziel. Ik vond het indrukwekkende muziek, zeker op de avonden dat ik opeens alleen zat in dat uitgewoonde appartementje aan de Middelburgse Bierkaai.

Nu pas zie ik dat ik het live waarschijnlijk ook wel had kunnen waarderen. Toch kies ik voor de studiovariant van Troy. En voor dat nummer kies ik omdat ik Drink before the war stiekem al eens gehad heb. Maar dat was uit woede. Dat telt alleen voor een ander rijtje klassiekers.

@

6 Reacties

  1. Laurent Meese schreef:

    Grappig, ik heb die plaat ook via een vriendinnetje leren kennen, luister naar dit en je zal me beter begrijpen zei ze – ik begreep er helemaal niks van maar wel mooi (nog steeds)

  2. Haha, mooi verhaal Laurent Meese Maar natuurlijk altijd gewoon zeggen hoe mooi diep je het vindt, om vervolgens al haar vragen daarover weg te zoenen. That's the spirit 🙂

  3. dhr. Van Swelmen schreef:

    Ja, de boegies! Daar hebben we nog elpees van….

  4. dhr. Van Swelmen haha, +1, meneer van Swelmen!

  5. Daan schreef:

    Ook bekend met het nummer dat ze song voor de soundtrack van In The Name of The Father? "You Made Me The Thief Of Your Heart" gaat door merg en been en past perfect bij de film.

  6. @baef5bb6431c6743b693755c5288eccf Had die film gezien, maar had me niet gerealiseerd dat zij in de Soundtrack zat. Mooi inderdaad, thanks!

Reageer