clear

zoeken

search

Grote bestanden veilig en snel delen met de Share-app van BitTorrent

08 januari 2012

Er bestaan veel programma’s waarmee je snel en efficiënt bestanden kunt delen met anderen maar als je bijvoorbeeld een film wilt delen loop je al vrij snel tegen problemen aan. In tegenstelling tot downloaden is delen via een openbare BitTorrent-site wel strafbaar, rechtstreeks delen vanaf je pc brengt veiligheidsrisico’s met zich mee en programma’s als DropBox en SkyDrive hebben vaak beperkingen als het gaat om de omvang van het te delen bestand.

Om die redenen is het wellicht de moeite waard Share, van BitTorrent Inc. uit te proberen. Die toepassing is gratis, niet veel groter dan 500 Kb, kent geen bestandslimieten, werkt razendsnel en is ook geschikt voor het delen van bestanden met groepen (je kunt ook rechtstreeks delen via Facebook).

Ik heb deze ‘app’ nog niet kunnen uitproberen omdat het programma in de war raakt als ik bestanden deel met mezelf. Ik hoor het graag als er iemand is die dit even met me wil testen. Share is namelijk nog wel in ontwikkeling, dus kent mogelijk nog wat haperingen.

Update:
@jtdeboer meldt dat een download op een mac slechts een aangepaste versie van uTorrent oplevert en zelf merkte ik dat een download van een filmpje van 100 Mb niet van start ging. Het herstarten van de toepassing leidde vervolgens tot een grijs scherm. Van vlekkeloosheid is dus nog geen sprake…

@

Attendering: ZeroPaid

8 Reacties

 1. Pierre schreef:

  Ik heb je net geprobeerd een HD-kwaliteit video (helemaal legaal hoor, eigen opname) via Share te sturen. Maar na een minuut of 10 staat de teller nog op 0% en gaat het bestand weg met tussen de 0 en 8 B/s.
  Niet echt rap dus.

 2. @87871d8267d2d8d0a64b05a8feee552a Een aan deze kant loopt 'ie helemaal nog niet. Vanmiddag probeerden we het met een klein bestand en eentje van 130 Mb, en na een kwartiertje gingen ze eindelijk lopen. Daarvoor was het programma ook nog een keer gecrashed. Links in Facebook doen ook nog niet veel. Het programma heeft dus zeker nog kinderziektes inderdaad! Dank voor het testen!

 3. Pierre schreef:

  Ik kon via de link met Facebook jouw contactinfo vinden. Dat werkte bij mij dus wel nog. Ik laat hem nog wel even open staan.
  Overigens, 3,95GB uploaden gaat gewoon altijd veel tijd kosten, ik heb *maar* een 1Mbit/sec upload. Dat gaat dus altijd bijna 9,5 uur duren.

 4. Nu loopt 'ie inderdaad, met ca 25 kb per seconde. Misschien scheelt het als je het met veel mensen deelt. Het is tenslotte toch het P2P-protocol…

 5. Pierre schreef:

  Heb jij de ontvangst van het bestand eigenlijk moeten bevestigen? Ik neem aan dat het niet zo kan zijn dat iemand je zomaar een megabestand toestuurt? 2 uur later zit ik hier op 8,5%

 6. @87871d8267d2d8d0a64b05a8feee552a je moet inderdaad wel bevestigen, via de app. Annuleer de upload maar hoor, ben vannacht en morgen ook niet online thuis, althans niet veel. Eerst maar eens even wachten op de beta….

 7. Pierre schreef:

  Ehm, ik had hem laten aan staan (hij moest toch nog wat anders doen) en hij heeft het hele bestand geüpload. De complete 3,95GB.
  Ik begrijp dat het bestand nu ergens in de cloud is opgeslagen en dat jij hem moet kunnen downloaden ook als ik nu de Share client sluit.

 8. @87871d8267d2d8d0a64b05a8feee552a Toch goed dat je dat hebt gedaan Pierre. Ik slingerde de app net aan en zie dat het bestand nu wordt gedownload met snelheden die ergens tussen de 1, 3 Mb p/s en 200 Kb p/s liggen. Het maakt dus blijkbaar veel uit of het bestand al volledig beschikbaar is. Leerzaam. Bedankt nogmaals!

Reageer