clear

zoeken

search

Favoriete websites en artikelen publiekelijk delen met +1

05 januari 2012

Heeft Google Plus op de langere termijn negatieve invloed op de kwaliteit van de zoekresultaten van Google? Het zou kunnen. Voor mij doet het niets af aan het feit dat ik het +1-knopje (waarover ik onlangs al schreef in Kan Google jou vertrouwen?) steeds interessanter ga vinden. In het verleden maakte ik kortere of langere tijd gebruik van online bookmarkingsdiensten als Delicious, Connotea en Pearltrees, nu kan ik me beperken tot het klikken op dat kleine knopje. Alle artikelen en websites die ik interessant vind verschijnen dan automatisch onder een tabblad van mijn Plusprofiel.

Een klik is voor mij dus meer dan een dikke duim voor een bekende. Het is ook een manier om de bronnen waarover ik niet blog of twitter te ordenen. En uiteindelijk juist ook een vorm van ‘curation’ en het bijdragen aan betere zoekresultaten.

Zelf aan de slag met publieke ‘plus enen’? Laat Google dan weten dat je jouw plusjes wilt delen met met anderen (nadat je kennis hebt genomen van de consequenties voor je online privacy, uiteraard)

@

Afbeelding: Noise to Signal

Reageer