clear

zoeken

search

Downloaden erkend als religie in Zweden

04 januari 2012

Het downloaden van films en muziek is een religieus ritueel. En dus een ongenaakbaar recht. Dat vinden de duizend volgelingen van de Missionary Church of Kopimism. Deze Zweedse jongens en meisjes hebben in hun grondwet gelezen dat elke burger het recht heeft om zijn religieuze vrijheid te beoefenen, alleen of in groep. En dus hebben ze een kerk opgericht.
Helaas: hun aanvraag tot erkenning als religie is zonet voor de tweede keer afgewezen. En wel vanwege een vormtechnische reden: een religieuze gemeenschap moet een geformaliseerde vorm van bidden of meditatie hebben – en dat terwijl een pakje planken en plugs in Zweden probleemloos als ‘meubilair’ wordt erkend.

aldus Dominique Deckmyn in De Standaard, in juli 2011.

Since 2010 a group of self-confessed pirates have tried to get their beliefs recognized as an official religion in Sweden. After their request was denied several times, the Church of Kopimism – which holds CTRL+C and CTRL+V as sacred symbols – is now approved by the authorities as an official religion. The Church hopes that its official status will remove the legal stigma that surrounds file-sharing.

aldus Torrent Freak op 4 januari 2011.

Het is een schitterende parodie op een doorgedraaide wereld, als je het mij vraagt.

@

Reageer