clear

zoeken

search

Digitale Mystery Guest: de Openbare Bibliotheek Amsterdam online

19 januari 2012

Voor Bibliotheekblad kruip ik maandelijks in de huid van ‘digitale mystery guest’. Na Heerlen en Hengelo was  het deze maand de beurt aan de Openbare Bibliotheek Amsterdam:

De aanwezigheid van de Bibliotheek Amsterdam op het web kan misschien het beste worden omschreven als ‘gedegen’. Spannend of vernieuwend is het allemaal niet, maar de website is overzichtelijk en informatief en weet de aandacht redelijk lang vast te houden. Dat is al heel wat, anno 2012. Als je naar het totaalplaatje kijkt, krijg je wel het gevoel dat de OBA een beetje vanaf een eiland opereert. Je ontdekt maar weinig digitale dwarsverbanden met andere culturele organisaties en de interactie met de klant beperkt zich hoofdzakelijk tot het verspreiden van interne informatie. Meer en meer gerichte profilering, vooral op ‘het sociale web’ zou dit bibliotheekboegbeeld niet misstaan. Iets zegt ons dat de OBA, dankzij de naamsbekendheid, daar niet eens al te veel personele en financiële investeringen voor hoeft te doen.

Het hele artikel is te vinden op de website van Bibliotheekblad.

@

4 Reacties

  1. P.J. Heistek schreef:

    Wat een leuke blog zeg. Zou ik in je bloglist mogen staan met mijn blog? //boekenstek.blogspot.com/ Uiteraard voeg ik je dan toe in mijn bloglist.
    Ik hoor het graag. Groeten, Pleun

  2. Dank je wel P.J. Heistek ! Ik ben op een gegeven moment gestopt met een blogroll omdat ik niemand wilde uitsluiten en de lijst wel erg lang werd. Rechts staat weliswaar nog een rijtje, maar dat zijn sites waar ik zelf bij betrokken ben. Verwijzingen naar andere websites zitten nu vooral in de blogbijdragen zelf, als ik over vergelijkbare onderwerpen schrijf. Maar het is dus niets persoonlijks 🙂

  3. Erik Bouwer schreef:

    Edwin, is het principe van de mystery guest niet dat deze (qua identiteit) geheim blijft? 🙂

  4. Erik Bouwer De eerste keer dat ik mijn naam onder het artikel zag staan schrok ik ook even maar vervolgens realiseerde ik me dat het achteraf niet uitmaakt. Als ik een vraag stel op Twitter o.i.d. doe ik dat uiteraard niet met mijn hoofdaccount en ik mag toch hopen dat de NL bibliotheken mijn IP-adres nog niet op een blacklist hebben staan of iets dergelijks 🙂

Reageer