clear

zoeken

search

Crowdsourcing: een nieuwe branchestrategie voor openbare bibliotheken

31 januari 2012

In oktober 2011 mochten we meedenken over de visienotitie van de Commissie Digitale Bibliotheek, nu wordt iedereen ook opgeroepen mee te denken over een nieuwe branchestrategie.
Van de website van de VOB:

Huub Leenen en Chris Wiersma van de commissie Strategie/PA presenteerden tijdens de ledenbijeenkomst op 26 januari alle stappen die tot nog toe zijn gezet om te komen tot een nieuwe branchestrategie van de openbare bibliotheken. Zij nodigden alle leden uit actief mee te doen en te denken aan de volgende stappen. Zie de presentatie. Reacties zijn welkom bij Francien van Bohemen, bohemen@debibliotheken.nl, 070-3090540.

Gerelateerd:
Innovatie met effect (2008)

@

3 Reacties

 1. Eric Hennekam schreef:

  Bijna elke vorm creativiteit ontbreekt momenteel in het bibliotheekwezen.

 2. Jeroen van Beijnen schreef:

  Ik moet eerlijk zeggen dat je op basis van één ppt niet echt inhoudelijk commentaar kunt geven. Crowdsourcing is volgens mij toch meer dan het online zetten van een ppt en vragen om reacties, dit houd in mijn ogen ook een actieve houding in die ik nu nog bij de bibliotheek crowdsourcing initiatieven vind ontbreken. 

 3. @827be03cb34ddc5236b83c6960a8a711 daar kan ik je helaas geen ongelijk in geven. Al een paar jaar volgen de rapporten die de urgentie benadrukken elkaar op. In de praktijk wordt er ook wel aan veel dingen gewerkt maar dat zijn over het algemeen geen dingen die vernieuwend zijn: het zijn eerder zaken die noodzakelijk zijn om weer een beetje in het voetspoor van de ontwikkelingen te geraken. Dat neemt niet weg dat de oorspronkelijke agenda voor de toekomst (
  //www.siob.nl/upload/documenten/agenda-voor-de-toekomst.pdf ) geactualiseerd moet worden, maar van kleine, onafhankelijke teams die echt kunnen en mogen innoveren is nog steeds geen sprake. Te veel polderen wellicht?

  Jeroen van Beijnen het is wel summier inderdaad, maar veel is gebaseerd op oudere documenten en feiten die we kennen. Daar kun je altijd wel een meningen aan toevoegen toch? Er is ook wel overlap met de feedback op het werk van andere commissies denk ik?

Reageer