clear

zoeken

search

#NLvanboven: het bekijken waard

07 december 2011

Via Twitter werd ik geattendeerd op het televisieprogramma Nederland van Boven. De bijbehorende website meldt:

Nederland van Boven is een ode aan het maakbare Nederland. Door middel van datavisualisaties, indrukwekkende luchtbeelden en portretten van helden op de grond laten we zien wie we zijn en hoe onze mentaliteit ons land gevormd heeft.
Wie naar de krioelende mierenhoop kijkt die Nederland is, vraagt zich af waarom ons land niet elke dag totaal vastloopt in een ongelofelijke chaos. Maar wie van bovenaf naar ons land kijkt ziet iets heel anders: een precisie uurwerk. ‘Nederland van Boven’ kijkt vanuit vogelperspectief met behulp van helikopters, paragliders, ballonnen en vliegers naar de ritmes en patronen van Nederland.

Als je dit gemist hebt kun je de uitzending alsnog bekijken op de site. Ik kan het je aanbevelen. Een piepklein vleugje Koyaanisquatsi zul je proeven, een vertrouwd maar ander Nederland zul je zien. Zie ook Bright.nl.

@

4 Reacties

  1. Pierre Gorissen schreef:

    Dank je voor de tip, ik heb hem net bekeken, maar het blijft bij mij bij die ene keer hoor. Op zich leuke beelden van boven, maar jeetje wat een schoolmeesterstem die ons keer op keer maar weer verteld hoe voorspelbaar we zijn en hoe een paar mensen er voor zorgen dat we genoeg water hebben als we tijdens het TV kijken naar de wc willen, hoe die ene mevrouw er voor zorgt dat de treinen goed via Utrecht CS kunnen en dan ook nog (zogenaamd) op de gevaarlijkste snelweg van Nederland via het open dak van je cabrio tegen een camera praten tijdens het rijden. 

    Volgende week: "Onze delta als een hongerige muil". Zonder mij, maar dat was vast en zeker voorspelbaar.

  2. Astrid van Dam schreef:

    VPRO natuurlijk! En +1 voor je kennis over Koyaanisquatsi 😉

  3. Pierre Gorissen Dat toontje is inderdaad minder, maar allez: we zijn ook redelijk voorspelbaar en aangeharkt in dit overgeorganiseerde landje. Dat neem ik dan toch maar voor lief. Maar je hebt zeker een punt!

  4. Astrid van Dam Die ouwe trouwe videotheektijd bracht nog een beetje Hopi in het leven, met al die prachtige cult 🙂

Reageer