clear

zoeken

search

Een bibliotheek van menselijke ervaring

10 december 2011

Dat de kop Community of Storytellers Build Online Library of Human Experience mijn aandacht trekt lijkt me evident. Een gemeenschap waar verhalenvertellers een bibliotheek van mensenlijke ervaring bouwen. “Daar kunnen we misschien nog iets van leren”, denk ik dan.

Eenmaal beland op Cowbird denk ik vervolgens: “ziet er soepeltjes uit die site! Lekker veel plaatjes!”. Maar dan ga ik opeens twijfelen. Het zijn wel erg veel plaatjes, die pas onthullen wat ze bevatten als je er op klikt. Na drie keer klikken heb ik het wel weer gezien. Ik ga weer verder.

Ervaren jullie dit ook zo? Kan een site ook té visueel zijn? Of is het gewoon mijn korte aandachtsspanne?

@

4 Reacties

 1. Basvanhouwelingen schreef:

  Ook even rond gestruind op de site en, hoewel ik enkele diaries wel aardig vond, kreeg ik ook snel het gevoel dat ik net zo goed een google-plaatje kan aanklikken en gaan lezen. Het probleem is niet dat er geen aardige verhalen te lezen zijn op het net, maar dat je dat graag een beetje geordend krijgt aangeboden, anders is het zwerven op niks af. Is ook leuk af en toe maar al gauw heel vermoeiend.
  Een site zoals Cowbird die de deur openzet voor zo'n beetje iedereen, is binnen de kortste keren een site waar je de juweeltjes moet zoeken als een speld in een hooiberg

 2. @df9e25e5857444456d427d757889ef08 Hoi Bas, Fijn om te lezen dat jij het ook zo ervaart. De scheidslijn tussen verleiden en verstikken is flinterdun. Erg lastig, maar behoorlijk aan de hand. Dank voor je reactie!

 3. Esther Fidder schreef:

  Inderdaad veel te visueel. De tekstversie (//cowbird.com/stories/only-text/) heb ik dan nog liever, maar als ordenaar in hart en nieren trekt ook dat me niet. Geef mij maar (saaie) geordende lijstjes. Maar ik ben mogelijk ook niet de beoogde doelgroep van die site…?

  Op de FAQ-pagina staat "Cowbird is a place to find and tell stories. ", maar ik vraag me af of je ze nog op een andere manier kunt vinden dan alleen het simpelweg klikken op een link.

  Op de homepage zie ik wel een tagregel eronder, maar de logica in de volgorde ervan ontgaat mij. Niet alfabetisch, misschien 'meest gebruikt'? Duurde ook even voordat ik doorhad dat je er doorheen kon scrollen door er met de muis overheen te gaan. De tagregel is trouwens niet eens volledig, de tag "cuddling" kwam ik hier //cowbird.com/saga/occupy/loved/?featured#/2300 tegen en die staat dus niet in de tagregel.

 4. Esther Fidder Hoi Esther, ik zie ook niet meteen de logica in die volgorde. Misschien is het wel willekeur 🙂 De tekstversie had ik nog niet eens ontdekt. Thanks!

Reageer