clear

zoeken

search

The Cloud: Nederlandse architectuur raakt een gevoelige snaar

12 december 2011

Ik stel me zo voor dat architecten en ontwerpers het helemaal niet erg vinden als hun werk emoties oproept, maar in het geval van bovenstaand ontwerp, The Cloud, van het Nederlandse bureau MVRDV, ligt de geraakte snaar misschien toch iets te gevoelig. Het bouwwerk moet weliswaar in Seoel verrijzen maar dan nog: je vraagt je af of er in de tekenkamer nu werkelijk niemand was die het verband legde met de Twin Towers. Dat kan toch bijna niet anders?

Het is wel een fraai ontwerp overigens.

@

4 Reacties

 1. Dapperebas schreef:

  misschien is hij wel gelegd maar terzijde geschoven. Want tja….zijn er nergens anders 2 torens naast elkaar gebouwd zo na 2001? En heeft NY (en zn bewoners) het patent/auteursrecht op 2 torens naast elkaar? 
  Amerikanen zijn regelmatig erg lichtgeraakt (te..naar mijn mening)
  Ik zou overigens voor geen goud op een van die uitstekende verdiepingen willen staan. Gedachtes aan vallende balkonnetjes in NL en hoogtevrees doen me nu al bibberen.

 2. @4f0492d9c9e1186df1bb3ff842bdd0c8 Vanavond zag ik nog interviewtje met ontwerper en die had volgens mij echt niet de intentie. Maar je hebt natuurlijk gelijk. Als je met alle gevoeligheden rekening moet houden kun je de helft niet meer ontwerpen of bouwen. Zou al snel te gek worden…

 3. Lewi schreef:

  Natuurlijk heeft New York niet het patent op Twin Towers, maar ik kan me wel voorstellen dat mensen in dit ontwerp ook wel een ontploffingswolk zien. Ik in elk geval wel; ben ik ook heel lichtgeraakt, of heb ik een heel zieke geest?

 4. @8011542d92c4027310a18adb66481dd8 met een zieke geest heeft dat niet veel te maken, ik had het zelf ook. Dat is gewoon een associatie met een beeld dat nog steeds op het netvlies is gebrand. Het is best lastig om er niet aan te denken, volgens mij.

Reageer