clear

zoeken

search

Sisyphusmuur

20 november 2011

Een vreselijke straf had Zeus de misdadiger toebedacht. Hij kreeg de taak een geweldig brok marmer een heuvel op te wentelen. Met onbeschrijfelijke moeite ging de veroordeelde aan het werk, zette zich met alle kracht schrap met handen en voeten en slaagde er werkelijk in de onbehouwen steen de hoogte op te torsen. Hij meende reeds dat hij de top ermee bereikt had, toen – op het allerlaatste ogenblik – het verraderlijke rotsblok aan zijn handen ontsnapte en in de diepte rolde. Opnieuw moest de ellendige aan het werk gaan, opnieuw torste hij de steen omhoog, en weer verloor hij het marmerblok juist op het ogenblik dat de geplaagde Sisyphus meende, opnieuw de top bereikt te hebben. Steeds weer – eeuw uit, eeuw in – moet Sisyphus de steen omhoog brengen, doch niet één keer zal het hem lukken zijn taak te volbrengen.

Bron tekst: Beleven.org
Muurschildering Kiev: Interesni Kazki

@

5 Reacties

  1. Linda Minderhoud schreef:

    Die bol zou je zonder moeite in de vorm van een euro kunnen veranderen, mooie prent mbt de crisis. Of ben ik nu iets te creatief?

  2. Linda Minderhoud Dat zou inderdaad ook een mooi beeld opleveren. Jezelf uitleven met Photoshop dan maar 🙂

  3. Linda Minderhoud schreef:

    haha ja ideeen genoeg, maar erg veel beeldend talent qua uitvoering heb ik dan weer niet…

  4. Heb ik nou ook altijd. Daarom heb ik me maar toegelegd op het gebruiken van andersmans goede werk 🙂

  5. Linda Minderhoud schreef:

    hihi beter goed gejat dan slecht verzonnen zeggen ze wel eens. Maar ja het probleem is dat ik het goed verzonnen heb, maar dat ik geen kunstenaar in de collectie heb die mijn idee kan jatten. Vrijwilligers?

Reageer