clear

zoeken

search

Klassiekers deel 175: The Ballad Of Chasey Lain

15 november 2011

Bloodhound Gang is een hardnekkig puberale band. Het draait allemaal om seks. Al jaren. Dat die ‘insteek’ vaak leidt tot flauwe grappen en woordspelingen vergeef ik deze mannen echter. Soms zijn de teksten namelijk wél geniaal. Ze deden me vaak grijnzen in ieder geval. Ik denk ook nog altijd met een grijns terug aan een concert van deze band in de Melkweg, ergens in de jaren ’90.

We waren dronken die avond. In het voorprogramma speelde Zeeuwse trots Nuff Said. Van het concert herinner ik me eigenlijk alleen nog dat ‘Fire Water Burn’ ook werd gespeeld en dat zanger Jimmy Pop vanuit alle hoeken en gaten van de zaal zong (hij hing zelfs nog aan een buis aan het plafond), maar niet vanaf het podium. Ik kan echter niet uitsluiten dat ik dat heb gedroomd.

Wat ik me ook nog herinner is een trofee in de vorm van een helblauw t-shirt. Op de achterkant stond ‘No reason to live but we like it that way’. Ik weet niet of ik dat shirt nog heb. Ik geloof het niet, maar volgens mij moet ik dat shirt nog steeds terugbetalen aan mijn Amsterdamse makker.

Nu ja, misschien troost het hem als ik hem vertel dat ik nog steeds aan hem moet denken, als iedereen tijdens een lalavondje waarop The Ballad Of Chasey Lain wordt gedraaid meebralt: “Now show ’em them titties”.

Jongetjes blijven jongetjes.

@

2 Reacties

  1. Joost Nagtegaal schreef:

    Bij de bruiloft van een van mijn beste vrienden vertelden de getuigen tijdens de ceremonie iets over het bruidspaar. De getuige (en beste vriendin) van bruid Marlous beschreef de eerst ontmoeting tussen de bruid en haar aanstaande schoonouders als: "Mom and dad this is Marly, Marly this is my mom and dad". Ik was een van de heel weinigen in de zaal die hard in de lach schoot 😀

  2. Joost Nagtegaal LOL Joost. En werden ze vervolgens tevoorschijn getoverd? 🙂

Reageer