clear

zoeken

search

Inspiratieproject: De bibliotheek als ideeëncouveuse

30 november 2011

Vanmiddag werd ik via Skype geïnterviewd door een studente IDM, Patty Werhmeijer. We spraken aanvankelijk over het project Boekenkast van Nederland, maar we dwaalden al snel af naar een gedachtenwisseling over de bibliotheeksector, innovatie en meer van die dingen. Ergens in het gesprek sprak ik uit hoe jammer ik het vind dat collega’s van Nederlandse bibliotheken niet vaker hun ideeën, projecten en samenwerkingsverbanden delen op Bibliotheek 2.0. Het gebeurt wel, maar veel te sporadisch.

Dan kan het haast geen toeval zijn dat ik een paar uur later stuit op het prachtige weblog van 3 Amerikaanse studenten: The Library as incubator Project. Beter dan Jessamyn West kan ik het niet samenvatten:

There’s an ongoing theme in library programming: trying to find stuff that isn’t the stuff that’s already been done. While there are aspects of “Just play the hits, man” in a lot of the work we do, that doesn’t mean we can’t find new, original and/or interesting things to do with the huge amount of local cultural content that we have at our fingertips but that might not be common knowledge in our larger communities.
The Library as Incubator Project is a site full of great ideas, lovely photographs, sharp writing by three UW-Madison School of Library and Information Studies (and guest bloggers) outlining ways that libraries and artists can work together. Good ideas, well-presented.

Zo is dat maar net. Ik heb meteen een abonnement op deze aanwinst genomen want dat we nog veel meer interessants kunnen doen met al die mooie lokale en regionale content: daar twijfel ik geen moment meer aan.

@

Reageer