clear

zoeken

search

Gemiste kans: kranten die onlinkbaar over het web schrijven

07 november 2011

Tot voor kort onderscheidde NRC Next zich van andere kranten door regelmatig over internet- en technologiegerelateerde onderwerpen te schrijven. Misschien heb ik het mis, maar ik begin het gevoel te krijgen dat de grote landelijke dagbladen ook steeds vaker kiezen voor dergelijke artikelen. Zo stuitte ik in de  Volkskrant van afgelopen zaterdag op een interessant artikel over FOK!, een forum dat veel groter is dan ik dacht.

Dat ‘oude media’ vaker aandacht besteden aan nieuwe vind ik zelf wel prettig, maar ik vind het onbegrijpelijk dat de kranten er niet meer mee doen op het web. Dan schrijf je eindelijk over een grote online community, die maar al te graag zou verwijzen naar het bewuste artikel, maar dan zet je het artikel vervolgens niet integraal online (nu ja, alleen als afbeelding dan).

Ik begrijp best dat kranten niet alles online willen zetten maar nu laat men gewoon enorme kansen liggen. Schrijf over Twitter en veel twitteraars zullen er graag naar verwijzen, schrijf over Facebook en de vele hyperlinks jagen je artikel naar de hoogste regionen van Google. Alleen Next lijkt dat te begrijpen. Weet die krant zich toch nog te onderscheiden…

@

Reageer