clear

zoeken

search

De blogs die ik lees deel 2: november 2011

26 november 2011

Het mag dan zo zijn dat ik een groot deel van het nieuws consumeer via Feedly; Google Reader is nog steeds (sinds januari) de motor achter mijn informatievoorziening. Omdat ik nogal veel informatie consumeer vind ik het wel aardig om van tijd tot tijd te kijken welke bronnen voor mij het belangrijkst zijn.

Vandaag leerde ik dat er t.o.v maart dit jaar niet zo gek veel is veranderd. This isn’t happiness bekeek ik het vaakst. Dat is ook niet zo moeilijk, want dat is een fotoblog. Als ik feeds ‘scan’ in Reader, navigeer ik van bijdrage naar bijdrage met behulp van de spatiebalk. Ik ‘vlieg’ als het ware door de items, totdat mijn oog valt op een afbeelding die ik de moeite van het behouden of hergebruiken waard vind. Iedere klik op de spatiebalk wordt genoteerd als ‘gelezen’ doet dus eigenlijk geen recht aan de statistieken. Het klopt gewoon niet dat ik afgelopen maand ruim 11.000 items heb gelezen. Bij lange na niet. Dat ik dat aantal wel heb geopend zou kunnen, dat soms nu eenmaal onderdeel van mijn navigatiemethode.

Maar de sites die ik het vaakst lees staan daar waar ze moeten staan. Natuurlijk ontbreken in het plaatje wel de blogs die minder frequent worden bijgewerkt. Die kunnen in deze statistieken niet op tegen sites als Hacker News en Boing Boing, die dagelijks tientallen keren worden geüpdated, terwijl ik ze -relatief gezien- intensiever volg.

De belangrijkste les die ik zelf uit deze korte verkenning trek is dat ik nu echt klaar ben met blogs en nieuwssites die geen volledige feeds genereren en die ook niet meteen kunnen worden omgezet naar een volledige feed door Feedly of Flipboard. Bij sites als pzc.nl of nu.nl maak ik nog wel eens uitzondering, maar de rest kan het schudden. Daar waar ik verplicht word tot doorklikken haak ik bijna altijd af. Voor die sites tien andere.

@

2 Reacties

  1. Voor het genereren van volledige feeds bevalt mij //www.wizardrss.com/ erg goed, ik ben nog geen feed tegengekomen die na de WizardRSS-tussenstap geen volledige feed levert (disclaimer: ik heb WizardRSS pas twee weken geleden ontdekt ;-))

  2. Mariette van Selm Dat is nog eens een goede tip! Probeerde het even uit met Frankwatching en dat werkte in ieder geval. Hartelijk dank Mariette!

Reageer