clear

zoeken

search

Bibliotheken ontwaakt: linken moet!

01 november 2011

Het is de hoerigheid van internet. Als je een plaats wilt verwerven in de zoekresultaten van Google gaat het in de eerste plaats om goede, regelmatige ‘content’ (ik heb nog steeds een hekel aan die term) maar het gaat er ook om dat andere sites naar jouw website verwijzen. Hoe belangrijker de site is die naar jou verwijst, hoe meer gewicht Google er aan geeft.

In de bibliotheekwereld wordt dat nog al eens vergeten. De commissie digitale bibliotheek heeft als eerste doelstelling voor 2015 ” Zoekresultaten uit de digitale bibliotheek staan bovenaan  in Google”. Daar ben ik helemaal voor. Daar ben ik het mee eens. Daar moet je voor gaan.

Maarrrrr…we moeten er zelf iets aan doen. We zijn met zovelen, maar we vergeten naar elkaar te linken. De kersverse bibliothecaris van het jaar schrijft enthousiast over de nieuwe site van Bibliotheek Enschede en verwijst ook naar die website. Dat is meer dan een beleefdheidsvorm. Google reageert daar op. Dat is van belang voor je zoekmachineoptimalisatie (en dat is meer dan alleen een mooi woord voor Wordfeud).

Verwijs. Altijd en overal. Een visie wordt niet zomaar werkelijkheid.

@

2 Reacties

  1. Helmavandelangerijt schreef:

    Een hele goede tip! Mooi om weer eens mee te nemen naar onderwijs om op hun site te verwijzen naar de onze, bv. i.k.v. leren lezen. Er zijn vele mogelijkheden….

  2. @1777b9dbc1203669a1024bcc31e9fa34┬áleuk dat je er iets aan hebt Helma! Uiteindelijk gaat er nauwelijks extra werk zitten in hyperlinks. Dat hoef je ook weer niet te overdrijven, maar als je het consequent doet op sites of in artikelen ben je al een heel eind… Succes!

Reageer