clear

zoeken

search

App van de week: PerfectPhoto

07 november 2011

In januari 2010 kwam ik in het bezit van een iPhone. Oh, wat was ik blij toen en oh, wat waren mijn verwachtingen hoog. Een paar weken geleden, bijna twee jaar na dato, mocht ik weer nadenken over een nieuw toestel, omdat mijn contract met T-Mobile aan vervanging of verlenging toe was. Ik was heel snel uitgedacht. Ik koos bijna ‘blind’ voor een contractverlenging, in combinatie met de aanschaf van de iPhone 4S. Ik besefte dat ik deze keer geen revolutie hoefde te verwachten maar mijn tevredenheid over het apparaatje was nog steeds zo groot dat ik niet eens de moeite wilde nemen om mezelf te verdiepen in het huidige aanbod van de concurrentie. Als er al een toestel is dat in de buurt komt van de iPhone, negeer ik gewoon. Dat is een vreemde mix van verwend, tevreden en lui zijn.

De 4S mag dan niet revolutionair zijn; deze telefoon zorgt wel voor een nieuwe impuls voor mijn appgebruik. De fotocamera is bijvoorbeeld veel beter dan die van de 3GS. Een van de apps die ik dit weekend downloadde was PerfectPhoto. iPhoneclub schreef daarover:

Perfect Photo is een app die zo ongeveer iedere denkbare functie heeft die de standaard camera.app mist. De app bevat 28 essentiële functies, zoals het verwijderen van rode ogen, foto’s verscherpen, bijsnijden, het bijstellen van contrast en helderheid en nog veel andere functies. Ook kun je een boel effecten toevoegen, zoals vintage, zwart-wit en ruim 10 andere. Andere functies bevatten onder andere de mogelijkheid tot delen via Flickr, Facebook en Twitter.

Van de 11 apps in de categorie fotografie gebruik ik alleen Instagram regelmatig. Dat zou een reden kunnen zijn om die categorie voorlopig links te laten liggen. PerfectPhoto maakt fotobewerking echter zo eenvoudig dat mijn gemakzucht het heeft gewonnen van mijn wens tot matiging. Ik zie nu overigens wel dat deze app maar even gratis was. Nu moet je er weer 79 cent voor betalen. De tijdelijk gratis-actie heeft er dan in ieder geval toe geleid dat PerfectPhoto de aandacht heeft getrokken, ook die van mij.

@

Reageer