clear

zoeken

search

Snel en mooi publiceren met Jux

27 oktober 2011

Dat bloggen voor slakken en ouwe lullen is zei ik natuurlijk gekscherend, vorig jaar, maar feit is wel dat platformen als WordPress en Blogger geduchte concurrentie hebben gekregen. Posterous en Tumblr, bijvoorbeeld. De kracht van deze ‘nieuwkomers’ zit ‘m denk ik in een paar dingen: gebruiksgemak, goed design en uitstekende koppelingen met alles wat de wereld van het web sociaal noemt. Die ingrediënten staan garant voor populariteit, zeker onder de wat jongere publicisten.

Op RWW las ik vannacht alwéér een nieuwkomer: Jux.com. De kop ‘Blogging Is So Over: Jux Comes To The iPad’ verleidde me tot een bezoek aan die site. Over mijn eerste indruk kan ik kort zijn. Jux is prachtig. Jux is laagdrempelig. Jux is cool. Het mooie is dat je meteen aan de slag kunt. Het claimen van een (gebruikers-) naam is ook hier getransformeerd tot onderdeel van het publicatieproces. Daar kunnen al die websites die je eerst door ellenlange registratieprocedures leiden nog veel van leren.

Als dit je belangstelling heeft moet je het gewoon zelf even uitproberen. Het zal je niet veel tijd kosten. Op de vraag of ik het zelf ook ga gebruiken antwoord ik ‘dat weet je maar nooit’. Ik ben na zes jaar bloggen te verknocht aan Blogger om over te schakelen, maar houd Jux wel in het achterhoofd door erover te schrijven: daarmee komt het terecht in mijn persoonlijke archief (want dat is een weblog ook) en kan ik er op terugvallen als de situatie er om vraagt. Het aanbod is immers overweldigend, maar in m’n archieven weet ik de weg.

Gerelateerd:
Verhalen verzamelen en vertellen met Storyful
Tumblr voor journalisten en curators
Posterous: zo gebruiksvriendelijk dat je er niet meer omheen kunt?

@

Reageer