clear

zoeken

search

Redu, het boekendorp

24 oktober 2011

Van een weekendje Ardennen knap je op, zeker als de zon een handje helpt. Gisteren bezochten we het boekendorp Redu. Daar had ik wel eens van gehoord (er zijn wel meer boekendorpen) maar ik wist vooraf niet wat we konden verwachten, behalve boeken dan toch.

Redu bleek een charmant plaatsje te zijn, waar we, ondanks het feit dat het maar een paar straten telt, toch dik acht uur hebben doorgebracht: snuffelend, drinkend en etend. Bovenstaande foto nam ik in het ‘Atelier de fabrication de papier à l’ancienne‘. Daar beproefde een enthousiast heerschap mijn verroeste kennis van de Franse taal door in een razend tempo te vertellen hoe hij, zonder chemische hulpmiddelen, op ouderwetse wijze papier maakt van o.a. groenten en ezelshuid. Ik vond het een buitengewoon verhaal in een buitengewone omgeving.

Het verhaal van deze papierman sloot overigens goed aan bij het boek van James Gleick, The Information, waar ik een dag eerder in was begonnen. Ik ben nog maar bij het vierde hoofdstuk maar ik durf het boek nu al aan te bevelen, zeker bij vakgenoten.

It is not the amount of knowledge that makes a brain.
It is not even the distribution of knowledge.
It is the interconnectedness.

@

2 Reacties

  1. Klinkt heeeerlijk, zo'n weekendje Ardennen. Een bourgondisch soort mindfulness…

  2. Monique Schoutsen ha, zoiets is het inderdaad. Met de kerst gaan we weer 🙂

Reageer