clear

zoeken

search

Natuurlijk mag u mij storen! Een #durftevragen-shirt voor bibliotheekmedewerkers

11 oktober 2011

Op 17 november vindt in Ede het NVB jaarcongres 2011 plaats. Bibliotheek 2.0 wordt daar ook vertegenwoordigd door leden van het platform die de track Happe.Ning (de zevende alweer) verzorgen. Zelf zal ik er traditiegetrouw niet bij zijn maar dat betekent natuurlijk niet dat ik het niet interessant vind, wat er allemaal omheen gebeurt. Neem nu het bovenstaande t-shirt. Dat shirt is ‘tot stand gekomen’ met behulp van crowdsourcing en wordt speciaal voor de happe.ning gedrukt. Jeroen schrijft:

Op 11 september kondigde we aan dat we voor de Happe.ning track van het NVB congres een speciaal t-shirt wilde laten drukken. Nog voordat wij goed en wel konden gaan nadenken over de manier waarop wij de ideeen zouden gaan inventariseren had Nicole Gilling al de hashtag #biebshirt geclaimd, ideeën geïnventariseerd en een aantal polls online staan. Handig voor ons, want dat nam ons weer een hoop werk uit handen en een mooi voorbeeld van hoe snel dingen op web 2.0 kunnen gaan! De stemmen zijn geteld en er is een keuze gemaakt. Omdat het idee welke de meeste stemmen heeft gekregen reeds bestond hebben wij een combinatie van dit shirt met een ander veelgevraagd shirt gemaakt. 

en:

Tot 16 oktober kan het t-shirt via het onderstaande formulier besteld worden. Als 50 of meer mensen een t-shirt bestellen zullen wij de t-shirts ook daadwerkelijk laten drukken. De kosten hiervoor zullen tussen de EUR 7,50 en EUR 10,- bedragen (afhankelijk van het aantal bestelde t-shirts). Iedereen die het formulier heeft ingevuld krijgt na die dag ook een mail met de informatie over hoe het t-shirt betaald kan worden. De betaling dient voor 23 oktober binnen te zijn. Alleen de t-shirts die voor deze datum betaald zijn zullen bij de drukker besteld worden (mits dit er 50 of meer zijn, zijn het er minder, dan wordt het geld teruggestort).

Het t-shirt kan ook besteld worden door mensen die het congres niet bezoeken. Even invullen dus, dat formuliertje!

@

6 Reacties

 1. Veerle Tesse schreef:

  is besteld als support (ps.. dat "durf te storen" gebeurt hier met of zonder shirt 😉

 2. Veerle Tesse   Nice Veerle! Dat #durftestoren is ook wel een aardige, voor op Twitter 🙂

 3. Lukas Koster schreef:

  Ik vind het nix zoals ik al op facebook gezegd heb //www.facebook.com/notes/edwin-mijnsbergen/natuurlijk-mag-u-mij-storen-een-durftevragen-shirt-voor-bibliotheekmedewerkers/10150329017086161

  Edwin: lastig hoor: 3 kanalen en comment streams…..(blog, facebook, Google+, twitter), eh, 4 kanalen… Probeer eens een oplossing te verzinnen 😉

 4. Hey Lukas,

  Fair enough! Dat van al die kanalen is inderdaad niet zo handig. Ik krijg soms ook nog mobiele reacties die hier dan weer niet in verschijnen, tweets die niet doorkomen in de mentions, enz. LinkedIn heb ik onlangs al uitgezet maar voor Facebook etc vind ik dat dan toch weer minder omdat er nu eenmaal kanalen zijn waar mensen liever vertoeven. Ik vind reacties toch altijd weer zo leuk dat ik het 'rondje' maar voor lief neem. Natuurlijk zou ik het het mooist vinden als alles hier samenkwam. Disqus is een aanzet, maar het is nog lang niet voldoende. Ik houd me aanbevolen voor suggesties. Ik blijf hoe dan ook bloggen hier, maar als het beter kan met de infostromen…

 5. @lukask en vergeet ik je hier nog te mentionen ook 🙂

Reageer