clear

zoeken

search

Je profiel op LinkedIn als secundair CV

07 oktober 2011

Als jij iemand wilt inhuren, of zaken gaat doen met iemand, waar ga je dan op zoek naar achtergrondinformatie over die persoon? Dat Reppler 300 personeelsfunctionarissen heeft ondervraagd over dit onderwerp is wellicht niet zo representatief, maar ik vind het toch interessant om te lezen dat driekwart van die mensen kiest voor het bekijken van profielen op Facebook en slechts de helft op LinkedIn.

Zelf kies ik doorgaans voor een paar korte zoekacties in Google, gewoon, om te zien hoe (on-) zichtbaar de persoon in kwestie is. Het komt maar zelden voor dat ik echt ga ‘graven’. LinkedIn bekijk ik ook regelmatig, maar in feite alleen om een indruk te krijgen van iemands loopbaan. Van CV’s weet je dat mensen er vaak goed over hebben nagedacht. Dat is lang niet altijd het geval als het gaat om uitingen op netwerken als Twitter en Facebook. Wat dat betreft vind ik de uitkomsten van het Reppleronderzoek bijna vanzelfsprekend.

@

Reageer