clear

zoeken

search

Zeeuwen op het web deel 9: Ernst Jan Rozendaal

15 september 2011

Ernst Jan Rozendaal werkt al bijna twintig jaar bij de PZC. Begin 2010 ontmoette ik hem, in het kader van het project Nieuwspoort, een keer in levenden lijve. Nu ben ik niet van plan om in Zeeuwen op het web aandacht te besteden aan alle mensen die voor regionale media werken maar als die mensen ook nog interessante dingen doen op persoonlijke titel doe ik dat wel.

Ernst Jan werkt aan een boek over Bløf. Het leuke is dat hij op Blofblog.nl uitgebreid vertelt over het schrijfproces en alles wat daar bij komt bekijken, waarbij je als lezer ook meteen een inkijkje krijgt in de wereld achter de muziek en de muzikanten. Dat is ook boeiend om te lezen als je van andere muziek houdt. Zomaar een citaat:

Het zijn me een stelletje masochisten, die muzikanten van Bløf. Eerder vertelde Bas Kennis me al dat hij de cartoons van Fokke & Sukke en Sigmund waarin Bløf op de hak wordt genomen op de wc hangt. En nu ontdekte ik in zijn archiefdozen dat Peter Slager ze ook bewaart. Dus kan ik een derde aflevering maken waarin Bløf mag worden uitgelachen. Eigenlijk is het ook een beetje een eerbetoon. Het zijn immers de hoge bomen die veel wind vangen. Als gerenommeerde cartoonisten je als mikpunt kiezen, ben je kennelijk een instituut.

De moeite waard!

Gerelateerd:
Bløf deelt creatief proces met fans
Picnic08: een Zeeuwse Kennis
Bløf en Punanas in Zeelandhallen

@

Reageer