clear

zoeken

search

Witte fietsen in Middelburg

06 september 2011

Sinds een paar maanden zagen we ze al staan in de stad: witte fietsen, vastgeklonken aan geavanceerde fietsenrekken. Twee jaar geleden was dat nog een idee voor de stad Vlissingen, nu wordt het gerealiseerd in Middelburg. Of er daarmee ook sprake is van een gejat idee durf ik niet te zeggen. Feit is wel dat het concept sowieso niet nieuw is. De Hoge Veluwe telt al 1700 van deze sympathieke voertuigen en elders in Europa duiken ze ook steeds vaker op. De Provogedachte blijkt duurzaam.

Even registreren met je Facebookaccount zit er niet in maar voor de rest ziet dit project er interessant uit. Ik vind het mooi dat Middelburg dit heeft opgepakt. Wat me dan weer wel een beetje verbaast zijn de kleine lettertjes in de brochure (PDF). Die vertellen ons dat het project mede mogelijk is gemaakt door een Europese Subsidie met de wazige naam Interreg 2 Zeeën programma. Als je dat opzoekt op de site van de Provincie wordt het heerlijk ouderwetsch wollig:

Het grensoverschrijdend programma van de 2 Zeeën brengt oude en nieuwe partners samen te midden van een geografisch gebied dat zich uitstrekt langs weerszijden van een maritieme grens. Hoewel een aantal partnergebieden al over verscheidende jaren ervaring beschikken op het gebied van grensoverschrijdende samenwerking, is dit programma een echte vernieuwing dankzij de geografische liggen en de grootschalige omvang van het project.

De rest van het verhaal kun je desgewenst ter plekke lezen, als je zin hebt om te proberen er een touw aan vast te knopen. Laten we het er maar gewoon op houden dat ze leuk zijn, die fietsen. “Nee, we hebben ja niks te klagen“.

Gerelateerd:
Het witte fietsen-plan van Parijs
Over buurtauto’s, groen rijden en modern carpoolen
Amsterdam Bicycles, een Amerikaanse kijk op Nederlandse fietsers

@

2 Reacties

  1. Mirjamvanos schreef:

    Hehehe, ik kom hier net terecht via Google om wat info over dat project te vinden en ik heb even zachtjes in m'n vuistje gegniffeld 😉

  2. @282a20400fda51e689ad7f2c0a9e3400   Haha Mirjam, heb het verhaaltje nu zelf ook weer even teruggelezen. Inderdaad weinig aan vast te knopen 🙂

Reageer