clear

zoeken

search

Websites remixen met Bo.lt

11 september 2011

Binnen de werkgroep aansluiting op de digitale bibliotheek zijn we bezig met het maken van schetsen voor de toekomstige websites van de Zeeuwse Bibliotheken. Op Lifehacker kwam ik zojuist een tooltje tegen dat het maken van zulke schetsen wel erg eenvoudig maakt: Bo.lt.

Op de website van Bo.lt geef je de URL op van de website die je wilt remixen. Die website wordt vervolgens geladen in een nieuw venster, waarna je bewuste pagina -ook zonder kennis van HTML- naar hartelust kunt bewerken. Ieder plaatje of onderdeel van de website kun je wijzigen of verwijderen door er simpelweg op te klikken. Zodra je je werk hebt opgeslagen wordt er een nieuwe url gecreƫerd die je kunt delen met derden.

Dit is reuzehandig als je feedback wilt geven op (nieuwe) websites. Je kunt op afstand prima duidelijk maken wat jij zou veranderen of niet mooi vindt. Voor de genoemde schetsen betekent het dat er alleen maar een goede voorbeeldsite met een URL hoeft te zijn. De sites krijgen namelijk allemaal dezelfde basis, met dezelfde ‘widgets’. Alleen de details en achterliggende structuren verschillen.

@

3 Reacties

  1. Robert Krom schreef:

    Het ziet er leuk uit! Ik kreeg alleen een melding van mijn virusscanner dat er een threat gesignaleerd werd op het moment dat ik met de site aan de slag ging: //www.woozoo.nl/meldingbolt.png šŸ™

  2. Robert KromĀ Dat verbaast me toch wel. Komt die Trojan voort uit Bolt? Lag het niet aan de site die je wilde bewerken o.i.d.? Ik zie bij korte googleactie niet meteen waarschuwingen opduiken enĀ //help.bo.lt/Ā zegt er ook niets over.

  3. Robert Krom schreef:

    Hmmm, dat zou ook wel kunnen. Ik zal het eens gaan testen met andere websites. Het is in ieder geval een leuk concept!

Reageer