clear

zoeken

search

Verleid en verloren: terug in Glitch

27 september 2011

Ik heb gelogen. Twee weken geleden verklaarde ik licht gefrustreerd dat ik klaar was met de online game Glitch, omdat alles wat ik in de testperiode bereikt had na een reset weer was kwijtgeraakt. Maar blijkbaar is frustratie toch een motivatie. Toen ik een paar dagen later zag dat de game weer werd geopend voor een allerlaatste test, en dat verzamelde items en skills nu wél behouden zouden blijven, besloot ik opnieuw te beginnen. Sterker: van de eerste dertig euro die ik verdiende met Roamler kocht ik zelfs een lidmaatschap voor een jaar, zonder te weten wat daar de voordelen van zijn.

Dit alles betekent dat ik er, in ieder geval voorlopig, weer een digitale tijdvreter van jewelste bij heb. Dat moet haast wel ten koste gaan van een van de andere digitale activiteiten. Erg vind ik dat niet want gamen staat al ruim een jaar op een bijzonder laag pitje. Op de Wii speel ik eigenlijk nooit meer, op de telefoon of op het web ook maar zelden. Dan mag het wel weer een keertje. Met mijn jokkebrokgedrag pas ik overigens prima in het nieuwe gamersplaatje. Consoles krijgen op hun mieter van webbased gaming.

Glitch is nu bezig met de laatste, korte test. Daarna wordt het spel voor iedereen opengesteld. Dat is waarschijnlijk een kwestie van dagen. Inmiddels is er ook een app voor de iPhone ontwikkeld, waarmee je onder meer je skills kunt beheren. Nice.

@

Reageer