clear

zoeken

search

Tumblr voor journalisten en curators

14 september 2011

Dat het laagdrempelige blogplatform Tumblr als kool groeit lezen we al maanden. De nieuwste cijfers komen dus niet als verrassing. Wat ik mooi vind is dat de omvang van de Tumblrgemeenschap ertoe heeft geleid dat het platform steeds innovatiever wordt gebruikt. Kijk maar eens naar ShortFormBlog, een website die het dagelijkse nieuws in vele, hapklare brokken bezorgt. De manier waarop dat gebeurt past perfect in de aandachtseconomie van nu. ReadWriteWeb licht een en ander toe.

Nu is het zaak om niet op iedere webgolf mee te varen, maar bij het zien van dit soort websites word ik toch overvallen door een gevoel dat deze aanpak ook bijzonder interessant zou kunnen zijn voor bibliotheken, zeker als ik lees dat de inhoud van ShortFormBlog deels afkomstig is uit ‘de achterkant’ van een bestaand WordPressplatform, middels de plugin Tumblrize. Je kunt Tumblr dus prima gebruiken voor de koppeling van de websites die je al in gebruik hebt.
Ik ga toch maar eens uitzoeken of dit ook het geval is als je de koppeling wilt leggen met de diensten van Google. Op de To Do-list. Check.
@

Reageer