clear

zoeken

search

TechCrunch: kapot door het grote geld

17 september 2011

TechCrunch, één van de bekendste weblogs over internetbedrijven en aanverwante zaken, is in een vrije val beland. Oprichter Michael Arrington heeft ontslag genomen, evenals columnist Paul Carr. Nu is dat geen nieuws om van wakker te liggen, maar de manier waarop alles verloopt is verbijsterend. Het grote geld heeft de boel weer eens geruïneerd, en wel als volgt:

  • Een jaar geleden verkocht Arrington TechCrunch aan internetgigant AOL, dat weer onderdeel is van Time Warner
  • Arrington stelde de voorwaarde dat de redactie van TechCrunch onafhankelijk zou blijven
  • Begin dit jaar kocht AOL ook het populaire nieuwsblog Huffington Post en gaf oprichtster Arianna Huffinton de macht over de content
  • 11 dagen geleden legde Arrington uit waarom hij ontslag nam. 
  • Paul Carr deed dat gisteren, maar dan openhartiger 
  • Waarop de nieuw redactiechef vier uur later reageerde
De redactionele onafhankelijkheid bleek een illusie, zoveel is wel duidelijk. Hoe het voor de rest dan allemaal zit vind ik niet eens interessant. TechCrunch is twee sterren kwijt. Who sold out now?
Gerelateerd:
@
Afbeelding: André Barreto

5 Reacties

  1. Pierre Gorissen schreef:

    Tja, als je je bedrijf aan Google verkoopt dan kan het zijn dat je product een paar maanden of weken later bij het grof vuil terecht komt. Dat zal ook niet in de verkoopvoorwaarden gestaan hebben. TechCrunch verkoopt zichzelf aan AOL en roept nu moord en brand dat hun nieuwe eigenaar een jaar later dingen wat anders wil organiseren.

    Persoonlijk hou ik niet in de gaten of blogposts op TechCrunch van Paul Carr of Michael Arrington komen. Ze hebben regelmatig interessant nieuws, maar veel van de zaken er omheen zijn voor mij als lezer slechts bijzaak. Dus…vervelend voor de heren zelf, maar de post van Paul doet schade aan het instituut waar hij zelf voor op wil komen. Ik ben het dan ook erg eens met de reactie van Darren Murph (Engadget) op de post van Paul. 

  2. Peter de Kock schreef:

    Bedankt voor de waarschuwing. Weet ik wat me te doen staat als AOL mij ooit heel veel geld biedt. Kan me maar moeilijk voorstellen dat ze dat bij TechCrunch ook niet een klein beetje wisten van te voren.

  3. @f0a49a69748032b8e865ab8fb24a654d Tsja, het was misschien wel een beetje te voorspellen. Bedrijven stoppen niet miljoenen in websites om vervolgens geen invloed te willen uitoefenen. Wat ik dan wel gek vind is dat de site naar verluid 25 miljoen kostte. Dat lijkt heel veel, maar voor Huffington Post betaalde men 315 miljoen. Onvoorstelbaar bijna…maar vast niet voor niets.

  4. Pierre Gorissen daar heb je zeker goede punten. Het is een weinig chique manier van moddergooien. Aan de andere kant is het ook wel goed om je af te vragen of er niet nog meer aan de hand is. De man van Engadget heeft misschien wel veel ervaring met dit gedonder, want zijn website is ook eigendom van AOL, en ook daar vertrokken heel wat mensen: //news.cnet.com/8301-1023_3-20042521-93.html. Hij dekt misschien wel daarom de rug van de man die op bestuursniveau door AOL naar voren is geschoven. Misschien herkent hij die positie?

    De toon van Carr is een beetje kinderachtig, maar dat hoort wel een beetje bij hem. Zijn wekelijkse column NSFW las ik heel graag (zie //www.edwinmijnsbergen.nl/2009/12/ebooks-uitgevers-en-verdienmodellen-de.html) en zijn boek vond ik ook top. Aan het eind van zijn bericht neemt hij wel de moeite om de meeste van zijn collega's te bedanken. Zijn tirade richt zich voor mijn gevoel tot de mensen die hun beloftes niet nagekomen lijken te zijn. Of dat werkelijk zo is weet ik natuurlijk ook niet, maar ik denk dat er later nog wel wat meer duidelijkheid komt. We zullen zien.

  5. Pierre Gorissen het moet trouwens ook nog wel gezegd dat er aan de kant van Arrington ook wel een luchtje aan zit. Hij investeert in Startups, en wie wint vervolgens TechCrunch Disrupt? Juist…//www.guardian.co.uk/media/pda/2011/sep/15/techcrunch-arrington-startups Zie nu ook dat Darren Murph de man is die het recordboek haalde met zijn vele blogposts. Als ik een beetje over hem lees lijkt hij wel een type te zijn die deugt. Maar goed, ook dat weten we allemaal niet uiteraard. Laten we het er maar op houden dat De Weg van AOL (//www.businessinsider.com/the-aol-way) gewoon rechtdoor is…en dat dat geen verrassing mag heten.

Reageer