clear

zoeken

search

Over een Zwitsers onderzoek en de Nieuwe Wereldorde

12 september 2011

Oh Yeah Baby! Heb jij ooit wel eens gefluisterd dat de wereldeconomie en daarmee de wereldpolitiek door slechts een paar honderd enorme multinationals wordt bepaald? Werd je toen serieus genomen? Nee toch zeker? Je werd waarschijnlijk meteen mentaal verbannen naar het rijk der complotdenkers. “Gij zult de naam Nieuwe Wereldorde niet ijdel gebruiken!”

Zwijgen dan maar weer, maar voortaan wel in de wetenschap dat er nu eindelijk een onderzoek is dat zelfs Wikipedia niet naar de marges zou mogen verbannen. The network of global corporate control staat boordevol listige grafiekjes en onbegrijpelijke formules en de onderzoekers zijn afkomstig van het wetenschappelijk ogende Zwitserse ETH. Daar kun je best mee op de proppen komen.  De kern van het betoog? Het is nog te vroeg om vast te stellen dat de 787 genoemde bedrijven daadwerkelijk de touwtjes in handen hebben, maar het begint er wel veel op te lijken. Meer daarover op Planetsave.

Gerelateerd:
De macht getraceerd: they rule
Serco, het grootste bedrijf waar je nog nooit van hebt gehoord
Zinloos pochen met je favoriete hardwaremerk

@

Reageer