clear

zoeken

search

Litfy of de kunst van het streamen van boeken

18 september 2011

Nog voordat het grote publiek aan het downloaden van boeken is begonnen is het downloaden van boeken alweer passé. Streamen is het toverwoord, het liefst zonder app. Amazon gaat het doen, Google werkt er aan,  Archive.org en Open Library bieden het aan en ook 24Symbols breidt uit. Maakt u de leesborst maar nat.

Maar jee, zelfs nu in de prilste fase alweer sprake is van bomen die je door het bos niet meer ziet vind ik het toch weer nodig om op nog een speler te wijzen: Litfy. Dat zal wel zoiets als ‘Literature for you’ betekenen. Ik zal op de details niet ingaan (als je die wilt lezen kun je terecht op The Digital Reader) maar ik kan je wel aanraden de site eens te bezoeken, het liefst met een tablet, en eens een boek te openen. Ziet het er niet prachtig uit?

Ik vind Litfy de mooiste boekenstroomsite (mag dat woord al bij Scrabble?) die ik tot nu toe zag. Het is maar dat je het weet.

@

2 Reacties

  1. Basvanhouwelingen schreef:

    Bedankt Edwin voor deze info. Stap voor stap komen er steeds vaker en steeds meer tools om boeken ook op een andere manier te gaan lezen. We zitten blijkbaar in een overgangstijd. Nog geen idee hoe snel dit nieuwe lezen gaat inburgeren. Wel lastig om daar nog een plek voor de bibliotheek in te zien. Sites met rechtenvrije boeken zijn er al gauw in overvloed en op een goeie deal van de branche met Nederlandse uitgevers over het aanbieden van e-boeken aan onze klanten moeten we denk ik nog lang wachten, zo niet tot sint-juttemis.
    Ik hoop het niet, maar ik ben bang dat de bibliotheekbranche op dit moment de boot behoorlijk aan het missen is.

  2. @df9e25e5857444456d427d757889ef08 bij het zien van dit soort ontwikkelingen denk ik zelf ook vaak: "inlijven die hap…en niet proberen zelf iets te ontwikkelen", maar dat is toch iets te simplistisch gedacht, want in de praktijk gebeurt dat niet zo vaak. Maar bij zo'n site als Litfy denk ik het echt: 'leen' het ontwerp en zet er zoveel mogelijk werken uit het publieke domein in, dan heb je in ieder geval iets.

Reageer