clear

zoeken

search

Linden Lab maakt virtuele wereld van Street View

18 september 2011

Zie mijn avatar dan staan, daar op het Middelburgse Molenwater. Het programma Blue Mars Lite is traag en legde behoorlijk wat beslag op het werkgeheugen van m’n laptop maar het idee is interessant: bouw een virtuele wereld op de grondvesten van Google Street View, en je hoeft aan de omgeving niet veel meer te doen. Het is een concept dat eerder dit jaar ook werd besproken in GTA’s Liberty City recreated in Google Street View.

Het is flauw om nu te beginnen over het feit dat je van Linden Labs Second Life niet veel meer hoort, en dat Blue Mars er ook maar akelig leeg uitziet. Het is misschien beter om de kinderschoenenfase van dit soort projecten te onderkennen en je af te vragen hoe dit zich verder ontwikkelt….en wat je er dan allemaal mee zou kunnen als het wél volwassen is. Ik denk in ieder geval meteen aan Middelburg Dronk, dat we mogelijk gaan koppelen aan heuse historische kroegentochten in de stad. Met deze toepassing zou je prachtige virtuele voorproefjes kunnen geven. Da’s net wat voor mij.

Gerelateerd:
Het Metaverse, de toekomst van Virtuele Werelden
Over Grand Theft Auto IV, geweld en de ziel van een stad
Google Street View: nu ook gluren op Walcheren
Weblin: het web als virtuele wereld, de surfer als avatar
40 virtuele werelden in 7 minuten

@

Attendering: Google Maps Mania

2 Reacties

  1. Johan Hoenink schreef:

    Eén virtuele kroegentocht met virtuele biertjes?

  2. Johan Hoenink haha, daar is dus nog steeds geen goed alternatief voor gevonden. Misschien maar goed ook, anders ging ik de deur nooit meer uit 🙂

Reageer