clear

zoeken

search

Leren van Amazon.com

12 september 2011

In Nederland is de impact van Amazon.com (nog) niet zo heel groot. Desondanks blijft het interessant om te volgen wat het bedrijf allemaal doet om groot te blijven en verder te groeien. Je kunt er namelijk toch een beetje uit afleiden wat de toekomst van het boek is volgens een bedrijf dat heeft bewezen de huidige markt wél te begrijpen.

Daarom vind ik de volgende ontwikkelingen de moeite waard om in de gaten te houden:

  • Amazon komt binnenkort met een eigen tablet, die veel goedkoper is dan de iPad
  • Het gerucht gaat dat het bedrijf in onderhandeling is met uitgevers, om mensen tegen een vast bedrag toegang te geven tot een grote digitale bibliotheek, zoals Netflix mensen toegang geeft tot films en series
  • Amazon breidt ook uit in Europa en werkt aan een kluisjessysteem waar je bestellingen af kunt halen
We kunnen nog niet vaststellen of dit allemaal doorgaat en een succes zal worden, maar als dat wel het geval is (en dat is niet heel onwaarschijnlijk) kan je er donder op zeggen dat het model ook door andere bedrijven zal worden overgenomen. 
Dat is goed om in het achterhoofd te houden, als je nadenkt over de toekomst van bibliotheken. Daar wordt namelijk ook nagedacht over boekenbezorging, al dan niet via kluisjes. Daar is men ook in gesprek met uitgevers over een bibliotheekmodel voor eboeken.
@

Reageer