clear

zoeken

search

eLinea introduceert het online delen van betaalde artikelen

11 september 2011

Interessant nieuws op het blog van Wiebe de Jager:

Lezers van mijn blog weten dat het artikelenplatform eLinea, een initiatief van eReaders Groep, begin dit jaar van start ging. Deze week is er een nieuwe versie live gegaan, met onder andere de mogelijkheid tot het delen van betaalde artikelen via sociale netwerken. 

Ik ben te lui om uit te zoeken of dit concept elders ook al wordt toegepast maar gemeengoed is het in ieder geval nog niet. Het gevolg daarvan is dat we informatie nu soms moeten delen met een omweg. Als iemand nieuwsgierig is naar een artikel waarover je twittert, zoals Joost Heessels vanmiddag, moet je je toevlucht nemen tot een app als Genius Scan (een soort kopieermachine in zakformaat).

Dat niet kunnen delen is één van de oorzaken van de hekel die mensen aan betaalmuren hebben. Vanuit dat perspectief is het goed denkbaar dat eLinea een flinke impuls krijgt met deze nieuwe versie van het platform. Ik hoop, zoals Liek al in mei hoopte, dat dit ook meer uitgevers over de streep zal trekken. Als het aanbod groter wordt zal de vraag waarschijnlijk ook toenemen.

Zie ook Elinea, het nieuwe lezen? op De Nieuwe Reporter.

@

Reageer