clear

zoeken

search

De telewerkvacatures van oDesk.com

16 september 2011

NRC Next schreef dinsdag:

Verdien je een boterham met marktonderzoek, reclame maken, illustreren, programmeren, Engelse teksten of boekhoudkundige klussen? Dan bedreigt oDesk.com, een marktplaats voor freelancers, jouw bestaan. Een slimme opdrachtgever ruilt je daar vandaag nog in voor een Chinees, Filippijn, Indi├źr of Bengalees. Die klaart de klus voor een paar dollar per uur.

De invalshoek van NRC Next vind ik een logische. Het is dezelfde waarschuwing die Daniel Pink een paar jaar geleden al gaf in zijn boek A Whole New Mind. Als je de vraagkant van oDesk bekijkt zie je inderdaad veel werk dat ook door goedkopere krachten kan worden uitgevoerd. Toch zie ik ook kansen. Ik stel me zo voor dat er ook nog gespecialiseerd werk is, bijvoorbeeld in het Nederlands, binnen een speciaal vakgebied, dat door slechts een handvol mensen goed kan worden uitgevoerd. Daarom deze bijdrage. Die wordt automatisch opgeslagen in het blogarchief en komt misschien nog wel eens van pas, als ik onverhoopt zonder werk kom te zitten.

@

2 Reacties

  1. Mark Deckers schreef:

    Wel grappig dat journalisten waarschuwen dat je werk wel eens overgenomen kon worden door een ander. Volgens mij zijn journalisten ook een bedreigde diersoort met al 2.0-gasten ­čÖé

  2. Mark Deckers misschien zijn ze er daarom wel zo kien op ^^

Reageer