clear

zoeken

search

App van de week: eBook Search

28 september 2011

Er zijn genoeg redenen om er bedenkingen bij te hebben, maar boeken zijn heter dan ooit tevoren, als onderwerp. De ene keer wordt het dik en somber aangezet, zoals gisteren op TechCrunch in The Future Of Books: A Dystopian Timeline, de andere keer worden er vraagtekens gezet bij de wijze waarop de uitgeefwereld inspeelt op alle ontwikkelingen, zoals vandaag in Alle e-books uitgeleendvan Alexander Klöpping.

Hoe het allemaal werkelijk zal lopen moet nog blijken maar feit is wel dat het digitale aanbod steeds groter en vindbaarder wordt. Gisteren las ik onder meer dat DBNL gaat samenwerken met WPG Uitgevers en op GalleyCat werd ik geattendeerd op de gratis iPhone-app eBook Search.
Ondank het feit dat die app wemelt van de reclame en niet zo prettig navigeert, zet ik ‘m toch even in mijn schijnwerpertjes. Het ding zoekt namelijk in de databases van verschillende sites, van Gutenberg tot Feedbooks en Munseys. Je kunt zoekacties onder meer verfijnen op taal, onderwerp, titel en auteur. Een gevonden titel kan meteen worden geopend als ePub of PDF, of worden doorgestuurd naar de Kindle. Dat is gewoon handig. Daarom neem ik de advertenties voor lief en laat ik deze app voorlopig even op de telefoon staan.
Gerelateerd:
@

Reageer