clear

zoeken

search

Serco, het grootste bedrijf waar je nog nooit van hebt gehoord

06 augustus 2011

The Guardian noemde Serco vijf jaar geleden ‘het grootste bedrijf waar je nog nooit van hebt gehoord’. Ik had er inderdaad nog nooit van gehoord. Serco is een goed voorbeeld van de bedrijven die worden belicht in het boek Shadow Elite. In dat boek ben ik een paar weken geleden begonnen. Het schiet niet echt op maar ik vind de thematiek interessant. Het gaat over al dat werk dat overheden uitbesteden aan grote bedrijven (met als ultieme voorbeeld Xe Services, het voormalige Blackwater) en over de gevolgen die dat heeft.

Deze animatie maakt die gevolgen ook duidelijk. Noem het gerust een tussentijds verslag.

@

2 Reacties

  1. madbello schreef:

    Heftig! Ik had daar ook nog nooit van gehoord, je weet nu waar een berg belastinggeld naar toe gaat.

  2. madbello Tsja, ongelooflijk he? Ze staan weliswaar niet in de lijst van grootste bedrijven, maar zoals zij zijn er vast nog veeeeel meer.

Reageer