clear

zoeken

search

Samenwerken met Bibliotheek Hoeksche Waard

09 augustus 2011

Hoera! Ik heb een nieuwe opdracht. Vanaf september ga ik, in ieder geval voor een periode van drie maanden, bij Bibliotheek Hoeksche Waard een traject begeleiden rondom de koppeling van twee bestaande projecten aan nieuwe media. Ik ben met deze bibliotheek (vestigingen in onder meer Klaaswaal, Oud-Beijerland en Strijen) in contact gekomen dankzij de inspanningen van Agnes Crans, een oud-Middelburgse die ik regelmatig spreek op het web.

In juni spraken Agnes en ik onder het genot van een biertje over mediacoaches en mediawijsheid, over de cursus 23 Dingen en nieuwe media, en over bibliotheekwerk in het algemeen. We kwamen tot de conclusie dat het interessant zou zijn om het eens anders aan te pakken. De medewerkers niet op de gebruikelijke wijze een cursus laten volgen en dan maar zien of zij er in de praktijk ook iets mee kunnen of mogen, nee: het leek ons veel spannender om het leren benutten van nieuwe media meteen te koppelen aan lopende projecten, in dit geval een project rondom historisch en cultureel erfgoed in de regio en een project rondom het strategisch plan van de bibliotheek.

Het allerleukste vind ik nog wel dat Bibliotheek Hoeksche Waard heeft aangegeven te willen samenwerken op de manier die mij het meeste aanspreekt: grotendeels digitaal. Omdat Google Plus zich goed te lijkt te lenen voor communicatie en kennisdeling (denk niet alleen aan de koppelingen met Google Reader en Google Docs, maar ook aan Google Hangout en de mogelijkheid om binnen besloten cirkels te communiceren) zullen we vooral dat platform gebruiken. Dat voorkomt bovendien dat de medewerkers overal verschillende accounts moeten aanmaken. Dat scheelt een hoop ergernis.

Ik ben blij met deze opdracht. Natuurlijk:  het is een deel van het brood op de plank, maar ik vind het ook leuk om weer eens kennis te maken met een andere organisatie én tegelijktertijd te kunnen experimenteren met een eigentijdse manier van werken. Dat zijn nu precies de dingen waar je op hoopt, als webwerkende freelancer.

@

12 Reacties

  1. Boesje1968 schreef:

    Alvast gefeliciteerd ouwe rups. Mooi staaltje van over de (Zeeuwse) grens werken

  2. @0309ce6a04d3133c7090390b4e5e521c:disqus   Thanks Tommie! We drinken er gauw eentje op 🙂

  3. Jeanine Deckers schreef:

    Proficiat! En welkom in Zuid-Holland… 🙂 

  4. @twitter-22343815:disqus Dank je wel Jeanine!

  5. Bart van Aanholt schreef:

    Hoi Edwin.
    Wij gaan onze buren scherp in de gaten houden 😉 Het klinkt als een ZZP: een Zeer Zinnig Project. Agnes en Edwin Succes! Grt Brt

  6. @11c27c773c869f03dac76f207289eb03:disqus Ha Bart! Leuk, kom je gewoon een keertje virtueel op de koffie 🙂 Bedankt!

  7. @baef5bb6431c6743b693755c5288eccf Thx!

  8. Google apps hoort in dit rijtje thuis…we zijn het nog aan het voorbereiden. De bibliotheek Den Bosch is sinds kort ook over naar de Google kantoor omgeving. Begin november 2011 (waarschijnlijk maandag 7 nov) houden we (Den Bossch/ Oss) een dag over "Google Apps en Bibliotheken". Ik denk dat je invulling met Google plus daarbij een prima bij hoort) 
    Lijkt mij leuk om voor deze bibliotheek te werken ook al omdat ze helemaal prima bezig zijn met een Joomla site…

  9. @twitter-10420812:disqus Ha Jan, over dat soort dingen heb ik ook heel kort met Agnes gesproken (aansluiting BNL, de koppeling van software, de borging, enz) maar in die drie maanden moeten we natuurlijk wel goed afbakenen. Maar het is zonder meer interessant om in het achterhoofd te houden. Gaaf dat jullie er mee bezig zijn in ieder geval. Ik heb een tijd terug van je wel eens artikel van je gelezen over die materie en ik houd me van harte aanbevolen voor digitale updates op dat gebied. Als je nog eens een slideshow online zet moet je me er zeker even op attenderen! 

  10. Christian schreef:

    Mooie nieuwe opdracht, Edwin! En leuk dat je op de manier kunt gaan werken die jou het beste ligt: helemaal digitaal! En ja hoor, brood op de plank maakt het des te aantrekkelijker. 😉

  11. Christian Dank je Christian! Het komt nog wel een keer goed,met dat digitale gebeuren 🙂

Reageer