clear

zoeken

search

Patentenoorlog

22 augustus 2011

Van patenten weet ik eigenlijk alleen dat ze heel erg duur zijn en voor sommige bedrijven van groot belang. Ondanks dat belang kan ik bijna niet geloven dat Google 12,5 miljard dollar voor Motorola neerlegt, voor slechts een paar patenten. Dat is althans wat ik lees op TNW. Motorola bezit weliswaar 17.000 patenten maar daarvan zouden er maar 18 ├ęcht van belang zijn om Android te beschermen. Nu geloof ik best dat die patenten veel geld waard zijn, maar met 12,5 miljard dollar heeft Google vast meer op het oog. Dat kan toch bijna niet anders?

Misschien heb ik het wel mis. Ik heb er immers geen verstand van. Ik kom op steeds meer plekken de term patentenoorlog tegen. Bovenstaande afbeelding van Thomson Reuters illustreert dat dit geen overdrijving is. De strijd woedt in alle hevigheid. Ik ben benieuwd of je dat op de langere termijn ook terug zult kunnen zien in de zoekresultaten van Google Patents.

He who dies with the most toys, wins.

@

Reageer