clear

zoeken

search

Kno brengt digitale studieboeken naar Facebook

10 augustus 2011

Ooit waren de mensen van Kno van plan een tablet voor studenten op de markt te brengen, maar ergens onderweg werd de koers gewijzigd en ging men zich richten op software voor studieboeken. Paid Content meldt dat Kno inmiddels ook speciale software heeft ontwikkeld voor Facebook. Omdat ik het altijd interessant vind om te zien welke concepten men bedenkt om informatie bij bepaalde doelgroepen te krijgen installeerde ik de toepassing even.

Het concept valt me eerlijk gezegd een beetje tegen. De app ziet er goed uit en stelt je in staat om je studieboeken voor het komende schooljaar op te zoeken, aan te schaffen, bijeen te houden én te lezen, maar helaas gebeurt dat niet binnen facebook zelf. Als je op een button klikt wordt je doorverwezen naar de website van Kno. Daar eenmaal aangekomen werkt alles prima, ook de online reader, maar welbeschouwd is de app van deze uitgever dan toch niet veel meer dan een reclamebanner waar je ook boekomslagen in kunt bewaren. Of zie ik dan wellicht iets over het hoofd?

Maar het moet gezegd: al die studenten binnen Facebook opzoeken met je digitale collecties: dát spreekt natuurlijk wel tot mijn verbeelding…

@

Reageer