clear

zoeken

search

Klokkenluider in Bosnië

30 augustus 2011

Eerder deze maand kwam Serco hier al voorbij, als ‘grootste bedrijf waar je nog nooit van hebt gehoord‘. Serco is geen uitzondering. Als je ziet hoeveel contractors het Amerikaanse leger alleen al heeft begrijp je hoeveel geld met al deze uitbestedingen is gemoeid.

DynCorp (“the responsabilities are great”) staat ook op de lijst. DynCorp is een gigant. De website CorpWatch stelt dat het bedrijf in ‘the rent-a-cop business’ zit en daar heel veel geld mee verdient. De Canadese Kathryn Bolkovac werkt in 1999 ook enige tijd voor dat bedrijf, in Bosnië. Daar ontdekt ze dat sommige lokale agenten, VN-medewerkers en diplomaten betrokken zijn bij een groot netwerk van vrouwenhandel en -misbruik. Bij het onderzoek naar dat netwerk wordt zij gedwarsboomd door de macht van het grote geld. Haar ontluisterende klokkenkluidersverhaal verschijnt in het najaar als boek en als film.
Meer lezen?

@

Foto: Bolkovac.com

2 Reacties

  1. Jacco schreef:

    Goeie Tip! Thanks again!

  2. @6c635b5ac46fe1434022cf1a720effe0 graag gedaan!

Reageer