clear

zoeken

search

Je fanpagina op Facebook in een handomdraai verfraaien met AppAddictive

16 augustus 2011

Waar TNW ons er eerder vandaag nog eens op wees hoeveel luier we zijn geworden dankzij internet (yup, ook boeken worden genoemd) kwam de website een paar uur later op de proppen met een verwijzing naar AppAddictive, een website die je in staat stelt fanpagina’s op Facebook te verfraaien zonder enige voorkennis. 

Eenmaal ingelogd met je Facebookaccount wijst de website zich eigenlijk vanzelf. Als je klikt op ‘view our apps’ krijg je de volgende toepassingen voorgeschoteld:
 • een gepimpte landingspagina
 • gallerijen voor YouTube- en Vimeovideo’s
 • een inschrijvingsformulier
 • een ingebouwde Google Map
 • een ‘sociale’ quiz
 • een galerij voor Flickrfoto’s
 • een vrij bewerkbare HTML-toepassing
AppAddictive geeft je pagina net even dat beetje extra. Nu in ieder geval nog wel. Welke ik ga gebruiken voor Middelburg Dronk op Facebook weet ik nog niet, maar die eerste ga ik binnenkort in ieder geval uitproberen voor de bibliotheek.
Je zou er inderdaad lui van worden.
@

2 Reacties

 1. Thatisme schreef:

  Hartstikke handig, maar.. je geeft wel wat weg.  Dan maar liever niet lui en zwoegen op een mooie startpagina, waar ik zelf het beheer en de controle over heb… Het is een prima applicatie voor Facebook-ers die weloverwogen kiezen, maar er zijn genoeg mensen die gewoon maar klikken en klaar. Die zijn zich er niet bewust van. Of het is uit gemakzucht.Je geeft toegang – tot algemene gegevens: Naam, profielfoto, geslacht, netwerken, gebruikers-ID, vriendenlijst en informatie weergeven die je met andere personen heb gedeeld.- Om e-mails te versturen.- Om je direct te mailen via n..@gmail.com · – Berichten plaatsen op je prikbord- Om statusberichten, notities, foto's en video's op je prikbord te plaatsen- tot je profielgegevens "Over mezelf" en "Geboortedatum"En je geeft altijd toegang tot je gegevens, ook als je de applicatie niet gebruiktWil niet zeggen dat er misbruik van gemaakt wordt, maar weet jij welke eisen dit bedrijf stelt aan de opslag van jouw gegevens? Of dat ze in de toekomst geen rare fratsen gaan uithalen? Het komt vaak genoeg voor dat iemand het idee heeft dat zijn/haar account gehackt is, terwijl ze zelf toegang hebben gegeven tot hun profielgegevens. 

 2. @4832c994ee57a00bb32dbebf0ba9ed3c:disqus Tsja, dat is bij steeds meer van die toepassingen aan de orde. Steeds vaker log je voor het gemak in met Twitter en Facebook, maar steeds vaker geef je bedrijven daarmee ook toegang tot je gegevens. Denk dat je gelijk hebt als je zegt dat veel mensen daar niet heel bewust mee bezig zijn. Je krijgt ook dagelijks uitnodigingen voor games, kalenders, enz. Weten waar je de toestemmingen in kunt trekken is wel het minste eigenlijk.

Reageer