clear

zoeken

search

In première: Magic Trip, die andere film over de Merry Pranksters

06 augustus 2011

Weird. Twee jaar geleden las ik voor het eerst dat regisseur Gus van Sant het boek The Electric Kool-Aid Acid Test, van Tom Wolfe zou gaan verfilmen. Daar verheugde ik me niet alleen op omdat ik het boek zo geweldig vind; ook van Sant kan op mijn waardering rekenen.

Toen ik las dat in de VS Magic Trip in première is gegaan dacht ik heel even dat het hier om de bewuste verfilming ging, maar dat blijkt niet zo te zijn. Deze documentaire is door anderen gemaakt. In de besprekingen die ik las wordt van Sant niet eens genoemd. Pas na een paar zoekacties vond ik een recent interview waarin van Sant aangeeft dat een release nog wel even op zich zal laten wachten.

Voorlopig zal ik het dus met Magic Trip moeten doen. De recensies zijn wat lauw (probeer de sixties maar eens niet te romantiseren!) maar dat weerhoudt mij er niet van er binnenkort eens goed voor te gaan zitten. Ik heb nu eenmaal een zwak voor de tijdgeest en de schrijvers uit die periode. Voor mijn gevoel kreeg braafheid toen pas de trap onder de reet die het verdiende…en werd er een mooie basis gelegd voor het computertijdperk bovendien.

@

Reageer