clear

zoeken

search

The Guardian analyseert tweets Engelse rellen

25 augustus 2011

Vertegenwoordigers van Facebook, Twitter en BlackBerry praten vandaag met de Britse regering om te kijken hoe ze in de toekomst kunnen voorkomen dat sociale netwerken bij het plannen van geweld worden ingezet. Hoe interessant is het dan dat The Guardian gisteren bekendmaakte dat die krant 2,5 miljoen tweets heeft geanalyseerd en concludeert dat de meeste daarvan helemaal niets met de planning van de rellen te maken hadden?

The Guardian has compiled a unique database of more than 2.5m tweets containing keywords, phrases and hashtags linked to England’s riots.
Preliminary analysis of this Twitter activity in 12 riot locations shows the majority of surging social media traffic occurs after the first verified reports of incidents in an area, which could suggest that Twitter was used far more by those seeking to follow fast-moving events than to incite trouble – although it is not possible to say it played no role.

en

Later in the week Twitter may even have helped spread warnings about trouble. On the following Tuesday Greater Manchester police gave a press conference at 2pm warning of potential issues later that day. This was mirrored by tweets mentioning the city jumping to over 1,000 an hour before trouble began, peaking at around 12,000 an hour after disturbances had started.

Prima, dat de krant dit heeft onderzocht. Het is altijd zo makkelijk, om het op de media te schuiven. Zie ook de tijdlijn die the Guardian heeft gemaakt.

@

Attendering: Pescador

2 Reacties

  1. Tondekruyff schreef:

    The Guardian gaat erg serieus met data om. Ze hebben er zelfs een aparte twitteraccount voor @datastore Mooi wanneer media niet alleen dingen beweren maar ook de data laten zien.

  2. @ca77f6f76882a3c67a87f439bf235573:disqus Dat vind ik inderdaad ook een mooie ontwikkeling. Datajournalistiek. Veel behapbare visualisering gaarne!

Reageer