clear

zoeken

search

Gedigitaliseerd: de Playboy in braille

19 augustus 2011

Wat hebben we hier? Het is een gedigitaliseerde pagina van een Playboy, in braille. Dat wat je noemt een curieuze aanwinst van Archive.org. Je kunt niet zoeken in de tekst, je kunt het reliƫf niet voelen via je beeldscherm en je kunt niet lezen wat er staat. De kans is aanwezig dat ik hier een foto heb geplaatst van een wonderschone dame in evakostuum, maar het kan ook een advertentie zijn van Jack Daniels. Wie het weet mag het zeggen.

Waarom heeft Archive.org dit document toegevoegd aan de indrukwekkende collectie? Dat kun je lezen op het weblog van de organisatie. Het verslag van het digitaliseringsproces biedt een prachtig inkijkje in de werkwijze van deze erfgoedhoeders. Dat compenseert de geringe opwindfactor van die puntPlayboy dan weer een beetje.

@

Reageer