clear

zoeken

search

Een mooi gebaar

18 augustus 2011

Ok. Als je jarig bent als brancheorganisatie voor interim management-bureaus geef je dus een cadeautje weg: vier uur gratis advies om bibliotheken door de moeilijke tijden heen te helpen.

Waarom trekt er nu geen warme gloed van dankbaarheid door mijn hart als ik zo’n bericht lees? Waarom denk ik meteen aan addertjes en gras? Waarom kozen de interimmers voor de bibliotheekwereld? Is het een bedankje voor 25 jaar vruchtbare samenwerking? Is het een lokkertje voor de komende 25 jaar? Of zijn we gewoon echt een beetje zielig en daarmee de meest voor de hand liggende kandidaat voor een cadeautje?

Het valt nog niet mee, om een mooi gebaar op de juiste waarde te schatten.

@

4 Reacties

  1. Tondekruyff schreef:

    Ik sprak toevallig 1 van de leden van die brancheorganisatie, een tijdje terug. Ze zat een werkgroep voor tijdens een brede discussie over cultuur hier in het dorp. Er was toen nog geen besluit genomen over welke organisatie het cadeautje zou krijgen. Maar zij was erg voor de bibliotheek, sprak vol vuur en enthousiasme over het werk dat bibliotheken deden en hoe moeilijk het kon zijn om noodzakelijke veranderingen door te voeren. Ze vertelde dat ze erg haar best ging doen om te zorgen dat haar club de bibliotheek uit zou gaan kiezen als cadeauontvanger.

  2. Erna Winters schreef:

    ik heb dezelfde reserves als jij. De adviezen staan vaak bol van ideëen die in de branche al lang bekend zijn, voorzien van een advies dat niet getoetst is op haalbaarheid, maar wat met een beetje pech door je subsidiënt wordt overgenomen en waar jij als bibliotheek op afgerekend wordt als het niet het  (financiële) succes blijkt te zijn als waar mee geschermd werd. En vaak zijn het adviseurs die zelf niet of nauwelijks ervaring hebben om langdurig een organisatie te runnen, korte termijn, max een half tot heel jaar en dan snel weer verder naar de volgende klus. Geen tijd om van je (denk)fouten te leren.

  3. Erna Winters Hoi Erna. Fijn om te lezen dat de reserves niet per se aan mij liggen (reserve is een stuk subtieler dan achterdocht). Het is mooi dat er af en toe ook van buitenaf wordt gekeken naar organisaties, maar de blik vanuit de binnenkant is ook belangrijk, net als de ervaring, de liefde voor het beroep, enz. Nog verduiveld lastig om daar een goede balans in te vinden want een zakelijke aanpak is soms ook noodzakelijk. Ik brand er zelf in ieder geval niet graag mijn vingers aan.

  4. @ca77f6f76882a3c67a87f439bf235573 Dat is dan wel weer een aardige nuancering. Laten we er dan maar vanuit gaan dat de bedoelingen in ieder geval goed zijn. Dank.

Reageer